Buena Vista: Peter Pan 2-Disc Deluxe Editie, vanaf 7 maart


Walt Disney Pictures presenteert Disney’s 14e Classic

PETER PAN – Platinum Edition
2-Disc Deluxe Edition

Dit is al eerder gebeurd en het zal in de toekomst nog wel vaker gebeuren. Op dit moment gebeurt het in Londen, in een heel gewone straat, in een rustige buitenwijk. In dat huis, daar op de hoek, woont de familie Van Dalen. Peter Pan is naar dit huis gekomen omdat hier kinderen wonen die van hem houden. Het zijn Wendy, Jan en Michiel. Maak kennis met de ondeugende Peter Pan, de jongen die weigert om volwassen te worden, en met zijn gezelschap: zijn pittige feeënvriendinnetje Tinkelbel en de kinderen Wendy, Jan en Michiel. Met elkaar voeren ze een dappere strijd tegen de meest beruchte en luidruchtigste schurk van allemaal: Kapitein Haak.

2-Disc Deluxe Edition met veel uniek bonusmateriaal, nieuwe spellen en niet eerder vertoonde scènes. Op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd - Met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital). Na jaren eindelijk weer verkrijgbaar en voor het allereerst als Deluxe Edition op DVD. Met veel uniek bonusmateriaal zoals niet gebruikte liedjes, drie nieuwe spellen, bijzonder archiefmateriaal en nog veel meer. De geliefde klassieker wordt in twee verschillende versies aangeboden. Als 2-Disc Deluxe Edition met nooit eerder vertoonde scènes en zeer bijzonder bonusmateriaal. Bovendien als Duopack samen met PETER PAN 2.

Verkrijgbaar vanaf 7 maart 2007 Vanaf 6 maart reeds te huur (1- isc versie)

PETER PAN
In 1953 beleeft PETER PAN wereldwijd zijn première in de bioscoop. De film, losjes gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Sir James M. Barrie, wordt een enorm succes. Meer dan drie jaar hebben de beste tekenaars en regisseurs aan de film gewerkt. Onder hen bevinden zich de zogenaamde ‘Nine Old Men” zoals Milt Kahl, Frank Thomas, Ward Kimball, Ollie Johnston en Marc Davis. Een betoverend resultaat vol avontuur, fantasie en sterrenstof is het gevolg.

HET VERHAAL
Het is de laatste nacht dat Wendy van Dalen samen met haar broertjes Jan en Michiel op de kinderkamer mag slapen. Vader George vindt het hoogtijd worden dat ze volwassen  wordt. Het moet maar eens afgelopen zijn met hun fantasieverhalen over het jongetje Peter Pan, dat maar niet volwassen wil worden. En terwijl vader George en moeder Mary ’s avonds naar een feest gaan, zet Wendy het raam op een kier. Zij heeft namelijk iets van Peter Pan in haar bezit. Het is zijn schaduw. En misschien – je weet maar nooit – komt hij vanavond langs om zijn schaduw op te halen. Zoals Wendy hoopt gebeurt ook. Door het geopende raam flitst Peter Pan naar binnen gevolgd door het ondeugende elfje Tinkelbel. Hij doet Wendy een fantastisch voorstel. Hij vraagt haar mee te vliegen naar Nooitgedachtland, waar je nooit volwassen hoeft te worden. Natuurlijk wil ze, maar wel samen met Jan en Michiel. Denkend aan iets prettigs, met geloof in de eigen vliegkunst én een beetje flonkerende elfenstof van Tinkelbel vliegen ze met zijn allen door het open raam, boven Londen, het avontuur tegemoet. In Nooitgedachtland wacht hen echter een verrassing. Kapitein Haak, Peter Pan’s grote vijand, en zijn bende roekeloze piraten wachten hen op. Een reusachtig avontuur volgt waarbij ze onder andere met zijn allen op zoek gaan naar Tijgerlelie, de dochter van het Indianenopperhoofd, die door Kapitein Haak en zijn rechterhand Meneer Vetje ontvoerd is.

De 2-Disc Deluxe Edition van PETER PAN. Naast de Disney Classic PETER PAN in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is nog extra veel magisch BONUSMATERIAAL toegevoegd.T

TECHNISCHE SPECIFICATIES
TAALKEUZE - Nederlands, Engels, Frans
ONDERTITELING • Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Frans
BEELDFORMAAT • 1.33:1
GELUID • Disney Enhanced Home Theater (DEHT) 5.1
FAST PLAY
SPEELDUUR • 74 minuten (exclusief bonusmateriaal)

BONUSMATERIAAL
Disc 1
- Disney’s Liedjesselectie
- Peters Pientere Poets: Verhalenboek
- Gesproken toelichting
- Vooruitblik op de gloednieuwe film TINKELBEL
Disc 2
- Peter Pans virtuele vlucht
- Muziek
 Neverland : Het verdwenen lied
 The Second Star To The Right
 Niet gebruikte scène : The Pirate Song
- Spellen en activiteiten
 Trainen in Fantasieland : Zo word je een Slimme Jongen
 Peter Pan in het Engels : Luister en lees mee
- Achter de schermen bij Disney
 Het verhaal van Peter Pan (featurette uit 1952)
 En je zweeft: Peter Pan | De making of
 Het sprookje van elfje Tinkelbel
 In Walts eigen woorden : ‘Waarom ik Peter Pan maakte’
 De andere Peter Pan
 Fotogalerijen

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  02-03-2007

Ik heb de DVD vandaag bij Intertoys in Helmond gezien.
Lees meer >

Hugo R  |  02-03-2007

Disney's liggen vaak wel een paar dagen eerder in de winkel. Is deze al ergens te krijgen of moeten we echt tot de 7e wachten?
Lees meer >

Daniël V.  |  25-02-2007

De 2-DVD set is zeer fraai voorzien van een glanzende relief slipcase. Eerste indruk is dat het beeld er fabelachtig fraai uitziet. Een recensie van deze titel ...
Lees meer >

Werner  |  23-02-2007

De film staat netjes in het 1.33:1 formaat op de nieuwe uitgave. Op de cover staat (net als eerder in het persbericht) onjuist een 1.85:1 (16x9) beeldformaat. N...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina