Buena Vista: Pearl Harbor 4 december op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert.

Pearl Harbor

 Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Cuba Gooding, Jr ., Torn Sizernore, Jon Voight, en Alec Baldwin 

Verkrijgbaar op KOOPVIDEO en KOOPDVD {Single DVD en Special Two Disc DVD Set) in een wereldwijde release vanaf 4 december 2001.

Het onvergetelijke epos over Liefde en Oorlog Pearl Harbor zal op 4 december 2001, in een wereldwijde release, door Buena Vista Home Entertainment zowel op KOOPVIDEO als KOOPDVD worden uitgebracht. Het is dan bijna 60 jaar geleden dat enkele honderden Japanse bommenwerpers en mini-duikboten onverwachts de Amerikaanse basis Pearl Harbor bij Hawaï aanvielen. 

Pearl Harbor komt in twee versie's op DVD uit. 
Single DVD: met de 3 uur durende film Pearl Harbor. 
Special Two Disc Set: met op de ene disc de volledige film en op de andere bijna een uur bonusmateriaal 

Sinds 28 juni 2001, toen Pearl Harbor in 131 bioscopen in première ging, hebben ruim 1 miljoen Nederlanders, zowel mannen als vrouwen, ademloos gekeken naar deze film waarin heldenmoed, liefde en tragiek hand in hand gaan. Een film die in enkele maanden uitgroeide tot de top 3 live action films (samen met The Sixth Sense en Armageddon) van Buena Vista. Een film die ook wereldwijd massaal de mensen wist te boeien en nu reeds goed is voor een omzet van $ 500 miljoen. Daarmee bezet Pearl Harbor inmiddels een plaats bij de top tien van best bezochte films aller tijden en de grootste film van 2001. 

Pearl Harbor, zondag 7 december 1941
Bijna 60 jaar geleden vallen in de vroege ochtend van de 7e december 1941 om 07.55 uur enkele honderden Japanse bommenwerpers en mini-duikboten onverwachts de Amerikaanse basis in Pearl Harbor, Hawaii aan. Tientallen Amerikaanse oorlogsschepen worden zwaar beschadigd of tot zinken gebracht en bijna 200 vliegtuigen worden verwoest. Het grootste verlies is de vernietiging van het slagschip U .S.S. Arizona die door één voltreffer binnen negen minuten zinkt. Minstens duizend Amerikaanse soldaten en burgers komen om het leven. Duizenden anderen raken gewond. 

President Franklin Delano Roosevelt van de Verenigde Staten noemt in een eerste toespraak voor het Amerikaanse congres de aanslag "een dag die in schande zal voortleven" en verklaart Japan officieel de oorlog. 

In de film Pearl Harbor wordt in een kleine 3 uur (176 minuten) het geromantiseerde verhaal van deze slag naverteld. Het verhaal van een aantal gewone Amerikaanse piloten en hun geliefden, collega's en vrienden, ijzersterk vertolkt door onder andere Ben Affleck, Iosh Hartnett, Kate Beckinsale en Cuba Gooding, Ir.. Een film waarin naast de romantiek, verbluffende actiescenes en "special effects" met duizenden figuranten een diepe indruk achter laten. 

2 VERSCHILLENDE DVD'S 

SINGLE DVD De 3 uur durende film Pearl Harbor . 

SPECIAL TWO DISC SET Naast de 3 uur durende prachtige en indrukwekkende fi1m op de ene disc, is een tweede disc toegevoegd met bijna één uur bonusmateriaal. 

Dit bonusmateriaal bestaat uit: 

  • De wereld achter het witte doek: The Making of Pearl Barbor met 
    - Interviews
    - Zeer uitgebreide special effects featurettes bijvoorbeeld de totstandkoming van de scenes waarbij de USS Arizona met gebruik van tientallen stuntmannen tot zinken wordt gebracht
    - Training van figuranten en acteurs
    - Herdenking bij de Arizona in Pearl Harbor
  • De Japanse Zaak 
    - Uitleg over hoe Japanners zijn geportretteerd in de film
  • Muziek Video There you'll be van Faith Hill
  • Bioscoop trailer 

TECHNISCHE KENMERKEN VAN BEIDE DVD'S

  •  Interactieve Menu' s 
  • Directe Scene toegang 
  • Taalkeuze Dolby Digital5.1: Engels /Frans 
  • Ondertiteling: Engels/Frans/Nederlands 
  • 16x9 /2.35:1 geschikt voor alle beeldformaten 
  • Speelduur (exclusief bonusmateriaal): 176 minuten. 
  • Genre: Actie. 
  • Leeftijd: 12 jaar.

Vanaf 4 december 2001 wereldwijd te koop op VIDEO en op DVD (twee verschillende versies): Single DVD en een Special two Disc DVD Set ( één disc met de film, een tweede disc met bijna een uur bonusmateriaal )

Recente artikelen

Laatste reacties

System 3rror  |  22-11-2001

Ook het Pioneer Plasmascherm waarmee we op de HCC dagen staan geeft in progressive scan modus een beeld wat zeer goed is. Maar goed, wie langskomt kan Pearl Ha...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  21-11-2001

Even over verschillen in beeldkwaliteit: Ik heb zelf een goede breedbeeld TV (Panasonic 82 cm) maar de kwaliteit daarvan haalt het niet bij mijn Sony CRT pro...
Lees meer >

Huib van Brummelen  |  21-11-2001

ik heb een anamorf dvd op een buizenprojector gezien en toen dacht ik toch echt wel ff > tering wat een verschil ik heb een dts en een dd 5.1 op een brute ge...
Lees meer >

starbuck  |  21-11-2001

De 3 dvd-set komt uit op 14 mei, aldus het blad dvd-gratis. dat is heel lang wachten. zucht
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina