Buena Vista: King Arthur (Director's Cut) 2 december op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert vanaf 2 december 2004:

KING ARTHUR – DIRECTOR’S CUT

THE UNTOLD TRUE STORY THAT INSPIRED THE LEGEND
Met Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd
Van producent Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean)
Van regisseur Antoine Fuqua (Tears of the Sun, Training Day, The Replacement)
Te KOOP op DVD


KING ARTHUR - BIOSCOOPVERSIE

Te KOOP op DVD en VIDEO
Tevens te HUUR op DVD en VIDEO

Historici hebben eeuwenlang gedacht dat King Arthur slechts een mythe was, maar in werkelijkheid is de legende gebaseerd op een echte held.

Van de producent van PIRATES OF THE CARIBBEAN en de regisseur van TRAINING DAY presenteert Buena Vista Home Entertainment 2 december 2004 de film KING ARTHUR. Geniet van het echte verhaal van King Arthur’s ridders, Merlijn en zijn geliefde Guinevere in dit grootse, spectaculaire, meeslepende actie-avontuur over een man wiens lot het is koning te worden.
Arthur (Clive Owen), Lancelot (Ioan Gruffudd) en de ridders van de ronde tafel moeten nog één onmogelijke opdracht vervullen om hun vrijheid terug te krijgen. Met slechts een handjevol volgelingen gaat Arthur op pad om te vechten voor zijn geliefden en de vrijheid van Brittannië.

KING ARTHUR komt in twee verschillende versie’s op DVD uit. De originele bioscoopversie (ook verkrijgbaar op VIDEO) en de DIRECTOR’S CUT, de film zoals de regisseur hem bedoeld had. Deze versie duurt 15 minuten langer en heeft meer gewelddadige scènes dan de film, die in de bioscoop te zien was. De keuring van de DIRECTOR’S CUT is opgetrokken van 12 naar 16 jaar.
Op beide DVD’S staat hetzelfde BONUSMATERIAAL met een alternatief einde: Badon Hill, een fotogalerij en de indrukwekkende feature Bloed over het land: Het epos King Arthur.
Samen met respectievelijk THE ROCK, ARMAGEDDON en PEARL HARBOR verschijnt KING ARTHUR – DIRECTOR’S CUT tevens als duo-pack.


KING ARTHUR

THE UNTOLD TRUE STORY THAT INSPIRED THE LEGEND

Het Romeinse Rijk is op zijn hoogtepunt. Grote delen van Europa, inclusief Brittannië zijn ingelijfd. Met geweld worden de opstandelingen neergeslagen , dorpen in brand gestoken, de bevolking geketend.

Generaties lang gaat het strijdbare volk, de Sarmatianen, gebukt onder een zwaar lot. Zodra de jongeren oud genoeg zijn, moeten zij dienst nemen in het Romeinse leger. Na vijftien jaar dienst krijgen ze hun vrijheid terug.

De teleurstelling is groot wanneer blijkt dat de Romeinse machthebbers zich niet aan de belofte houden. Arthur (Clive Owen), Lancelot (Ioan Gruffudd) en de ridders van de ronde tafel – Lancelot (Ioan Gruffudd), Galahad, Bors, Tristan en Gawain - moeten nog één extreem gevaarlijke opdracht vervullen om hun vrijheid van Caesar terug te krijgen. Een edelman en zijn gezin, waarvan een van de kinderen voorbestemd is om ooit tot Paus gekroond te worden, zijn ingesloten door de vijandige Saxen en de Woads, een strijdbaar oervolk dat zich onder aanvoering van de magische Merlijn in de bossen ophoudt.

Arthur en zijn mannen hebben weinig keus. In de zekerheid dat sommigen van hen deze strijd niet zullen overleven, blijven ze solidair aan elkaar en trekken ten strijde.
Met de hulp van zijn voormalige vijand Merlijn en het volk van de Woads lukt het hen uiteindelijk, na een op en neer golvende strijd, als overwinnaars terug te keren. Een belangrijke rol speelt de mooie Guinevere (Keira Knightley), een door Arthur bevrijde Woads gevangene, die met haar pijl en boog niet alleen vooraan in de strijd gaat, maar ook het hart verovert van King Arthur.


Met: Clive Owen (Beyond Borders, The Bourne Identity, Gosford Park), Keira Knightley (Love Actually, Pirates of the Caribbean, Bend it Like Beckham),
Ioan Gruffudd (Black Hawk Down, 102 Dalmations, Titanic),
Stellan Skarsgård, Stephen Dillane, Ray Winstone, Hugh Dancey,
Til Schweiger.
Producent: Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean, The Curse of the Black Pearl, Veronica Guerin, Coyote Ugly, Armageddon, Con Air,
The Rock))
Regie: Antoine Fuqua (Tears of the Sun, Training Day, The Replacement)


KING ARTHUR - DIRECTOR’S CUT
De Director\'s Cut, de film zoals regisseur Antoine Fuqua hem voor ogen had, duurt 15 minuten langer en heeft meer gewelddadige scènes dan de bioscoopversie. Daarnaast is er verschil in taalkeuze en ondertiteling. De keuring is opgetrokken van 12 naar 16 jaar.

BONUSMATERIAAL
· Bloed over het land: Het epos King Arthur
· Alternatief einde: Badon Hill
Het alternatieve einde kan worden bekeken met gesproken toelichting van regisseur Antoine Fuqua.
· Fotogalerij van de producent


Touchstone Home Entertainment. Genre: actie. Speelduur: 136 minuten.
Keuring: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik
Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Taalkeuze: DTS Engels Dolby Digital 5.1: Engels. Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Ests. 16x9 / 2.35:1 Verkrijgbaar op DVD.


KING ARTHUR

De bioscoopversie.

BONUSMATERIAAL
· Bloed over het land: Het epos King Arthur
· Alternatief einde: Badon Hill
Het alternatieve einde kan worden bekeken met gesproken toelichting van regisseur Antoine Fuqua.
· Fotogalerij van de producent


Touchstone Home Entertainment. Genre: actie. Speelduur: 121 minuten.
Keuring: 12 jaar, geweld,
Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Spaans. Dolby surround 2.0: Engels voor doven en slechthorenden
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Ests. 16x9 / 2.35:1
Verkrijgbaar op DVD en VIDEO


DE RIDDERS VAN DE RONDE TAFEL
De manschappen rondom King Arthur worden gevormd door een hecht team onverschrokken strijders. Hoewel ze onderling enorm verschillen, hebben ze maar één doel; de vijand verslaan. Daarvoor zullen ze alles geven, desnoods hun eigen leven.

LANCELOT is de rechterhand van Arthur. Hij is loyaal, gepassioneerd en weet dat hij met zijn zwaard onoverwinnelijk is. Hij heeft zelfs twee zwaarden op zijn rug. In tijden van nood trekt hij ze razendsnel over zijn schouders en gebruikt ze dan gelijktijdig.
Hij is niet bang om zijn angst te tonen, en twijfelt bij de laatste opdracht tussen het nemen van zijn vrijheid of zijn loyaliteit tegenover Arthur. Uiteindelijk besluit hij toch mee te gaan op de allerlaatste bepalende missie.
BORS is woest en meedogenloos. Hij is de oudste van de groep en zijn specialiteit is knokken, desnoods met zijn blote handen of een reusachtige bijl. Zo links en rechts heeft hij elf kinderen, althans hij hoopt dat ze allemaal van hem zijn.
DAGONET gelooft meer in actie dan in praten. Hij heeft het volste vertrouwen in Arthur en weet dat de ridders zonder zijn leiderschap de strijd nooit zouden winnen. Hij heeft een gigantisch zwaard, dat hij met twee handen moet vasthouden.
TRISTAN is altijd vergezeld van zijn geliefde havik. Hij is een eenling, die in de jaren dat hij strijdt, uitgegroeid is tot een van de pijlers van het onverslaanbare team. Hij heeft een gebogen zwaard, zoals een sabel. Ook maakt hij gebruik van messen, waar hij heel gericht mee kan gooien.
GALAHAD is de jongste van de ridders. Een dromer die ooit hoopt terug te mogen keren naar het land waar hij geboren is. Met een schild met messcherpe randen kan hij net zo goed overweg als met zijn bijlen.
GAWAIN kent geen thuis. Voor hem is het slagveld zijn leven. Hij accepteert zijn lot.

KING ARTHUR is vanaf 2 december 2004 ook samen met respectievelijk
THE ROCK, ARMAGEDDON en PEARL HARBOR als duo-pack verkrijgbaar.

Nu al kunnen we vermelden dat THE VILLAGE van M. Night Shyamalan
vanaf 26 januari 2005 verkrijgbaar is op DVD en VIDEO.
Vanaf 25 januari te HUUR.

Recente artikelen

Laatste reacties

The Scratcher  |  24-11-2004

Bij de Free hebben ze een"Exclusive limited edition-directors cut 2 dvd"... Zijn zij dan weer de enigen die een 2 disc uitgave gaan aanbieden? Dus net zoals ...
Lees meer >

rvvnr1  |  24-11-2004

Bij de Free hebben ze een"Exclusive limited edition-directors cut 2 dvd"... Zijn zij dan weer de enigen die een 2 disc uitgave gaan aanbieden? Dus net zoals ...
Lees meer >

Pleun  |  24-11-2004

Het uitgangspunt van de film is goed (dat Arthur Romein was), maar de uitwerking is minder. Niet slecht hoor, maar ik had er meer van verwacht.
Lees meer >

homeros  |  24-11-2004

de beste films gemaakt over koning arthur zijn m.i. EXCALIBUR en MISTS OF AVALON. Ik heb KING ARTHUR gezien in de bioscoop, ik had er eigenlijk niet veel v...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina