Buena Vista: Disney klassiekers en nieuwe films

Buena Vista Home Entertainment presenteert
Timeless Classics en de mooiste Live Action titels
In het najaar 2002 verkrijgbaar op koopvideo en –DVD

Nu al kunnen we met trots een overzicht geven van de belangrijkste titels die Buena Vista Home Entertainment in de maanden augustus tot en met december 2002 op zowel KOOPVIDEO als KOOPDVD uit zal brengen.
Bij deze een globaal overzicht.
Over al deze titels zullen ook nog aparte persberichten met meer inhoudelijke informatie verstuurd worden.

7 AUGUSTUS 2002
Robin Hood – Disney’s 21e Classic

Wie kent hem niet, Robin Hood, de slimme vos met het gouden hart die het opneemt tegen de valse prins John. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen. Vol humor en fantasie.

De Reddertjes – Disney’s 23e Classic
Een tijdloos verhaal over heldendom en vriendschap, vol actie en spanning, met de onvergetelijke characters Bernard en Bianca. De Hulp- & Redvereniging, een internationale muizenorganisatie, ontvangen een smeekbede van het weesmeisje Penny. Ze is namelijk ontvoerd door de kwaadaardige madame Medusa, wiens enige doel het is om ’s werelds grootste diamant in haar bezit te krijgen.

De Reddertjes in Kangoeroeland – Disney’s 29e Classic
De dappere muizen Bernard en Bianca zijn terug in een nieuwe reddingsmissie.
Wanneer de kreet om hulp van Cody, een jongetje uit het verre Australië, onze helden bereikt, springen ze op de vleugels van Wilbur en vliegen ze een spannend avontuur tegemoet.

Alice in Wonderland – Disney’s 13e Classic
Naar het beroemde boek van Lewis Caroll. Over het meisje Alice dat per ongeluk verandert in een piepklein wezentje. In al haar verdriet wordt ze meegevoerd met de stroom van haar eigen tranen en komt ze terecht in een wonderbaarlijke droomwereld. Het is het begin van een eindeloos avontuur.

      

Verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
• Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld.
Voor het eerst op DVD met nooit eerder vertoond bonusmateriaal.


28 AUGUSTUS 2002
Tarzan & Jane – Een gloednieuw jungle verhaal – De Legende gaat verder...

De legende van Disney’s Tarzan gaat verder in een avontuur vol humor en actie voor de hele familie. Met alle favoriete characters. Nederlands gesproken en natuurlijk ook met de originele stemmen cast zoals die van Katja Schuurman als Jane en met muzikale medewerking van Bert Heerink (Phil Collins songs).
Na een jaar in het oerwoud komt Jane er achter dat getrouwd zijn met Tarzan zeker niet saai is. Of hij nu vecht met duistere diamanten dieven of afschuwelijke jungle beesten; Jane, Tuk en Tantor wijken nooit van zijn zijde. Als ze bezoek uit het verre Engeland krijgen komen ze wel voor wilde verrassingen te staan.
Tarzan & Jane komen misschien uit totaal verschillende werelden, maar als uitzonderlijk team zijn ze onverslaanbaar.

Voor het eerst verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
• Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld.
Voor het eerst op DVD met o.a. twee set-top games voor de kleintjes.

The Princess Diaries
De nieuwe sprankelende komedie van Garry Marshall (Pretty Woman, Runaway Bride). Een meisjesdroom komt uit. Mia Thermopolis (Anne Hathaway) is een onhandige tiener die zo min mogelijk probeert op te vallen op school. Als haar grootmoeder (Julie Andrews) komt vertellen dat Amelia, haar echte naam, eigenlijk een prinses is, komt haar wereld op zijn kop te staan. Prinses Amelia moet beslissen of zij de troon wil opvolgen in Genovia. Om haar voor te bereiden op deze rol moet ze wel heel veel afleren en bijleren. Binnen een mum van tijd zal de slimme, verlegen Mia moeten veranderen in een elegante prinses. Een hilarische make-over is het gevolg, want zo gemakkelijk gaat dat niet. Met vallen en opstaan lukt het uiteindelijk om uit te groeien tot de elegante prinses Amelia en de harten van iedereen te veroveren.

Voor het eerst verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
• Nederlands ondertiteld.
Voor het eerst op DVD met nooit eerder vertoond bonusmateriaal.


4 SEPTEMBER 2002
Kiss of the Dragon – Starring The Ultimate Action Hero Jet Li

Een ware action movie met Jet Li, Bridget Fonda en Tcheky Karyo in een boeiend verhaal over verraad en chantage. Met volop wervelende vechtscènes.
Liu Jiuan (Jet Li) wordt als Chinees topagent naar Parijs gestuurd om een prominente Chinese politicus te volgen. Wanneer deze wordt vermoord wijst de Franse rechercheur met wie Li samenwerkte hem aan als de schuldige. In een onbekende stad zal hij moeten proberen zijn naam te zuiveren. Samen met een Amerikaanse prostitueé, die door de Franse rechercheur wordt gechanteerd, gaat hij meedogenloos de strijd aan met politie, huurmoordenaars en complete sportscholen.

Voor het eerst verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
Voor het eerst op DVD met nooit eerder vertoond bonusmateriaal.

De 2 Jet Li classics: The Enforcer en Fist of Legend
Voor het eerst verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
Voor het eerst op DVD met nooit eerder vertoond bonusmateriaal.

Kiss of the Dragon, The Enforcer, Fist of Legend
Voor het eerst verkrijgbaar als Luxe Jet Li 3 VIDEO Box.
Voor het eerst verkrijgbaar als Luxe Jet Li 3 DVD Box met nooit eerder vertoond bonusmateriaal.


18 SEPTEMBER 2002
Monsters en Co

Overal ter wereld geloven kinderen dat, wanneer ze ’s avonds de tanden gepoetst hebben, in bed gestopt zijn en het licht is uitgegaan, er monsters in de kast verstopt zitten, klaar om hen aan het schrikken te krijgen... Wel, dat klopt, maar het is niet persoonlijk, het is gewoon hun baan! In de monsterwereld hebben de monsters immers heel wat energie nodig om hun wereld probleemloos te laten draaien, en die energie halen ze uit het geschreeuw van kinderen wanneer ze aan het schrikken worden gebracht...
Treed binnen in Monstropolis, een wereld van “menselijke” monsters, in dit te gekke Disney / Pixar avontuur met grappige characters en dolkomische humor.
Met de hoofdrolspelers...:
James P. Sullivan, een geweldig indrukwekkend monster met een blauwe vacht, enorme paarse vlekken en horens.
Mike Wazowski, Sullivan’s “Schrik assistent”, beste vriend en huisgenoot. Mike is een groen, eigengereid, opvliegend monstertje met één oog.
Boe, het “gevaarlijke’, kleine meisje uit de mensenwereld dat heel de monsterwereld op zijn kop zet.

Voor het eerst verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
• Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld
• Inclusief de korte Disney / Pixar film “Mike’s New Car”
Voor het eerst op DVD in twee verschillende versies:
• Single DVD (met bonusmateriaal).
• 2 disc DELUXE Edition (met ZEER VEEL bonusmateriaal).


16 OKTOBER 2002
Belle en het Beest – Disney’s 30e Classic

Een van de meest geliefde Disney Classics. De film kreeg maar liefst zes Oscar Nominaties, waaronder die in de categorie “Beste Film”. Uiteindelijk werden twee Nominaties verzilverd; “Beste Muziek” en “Beste Lied”.
Het eeuwenoude verhaal volgt de avonturen van het meisje Belle, die opgesloten wordt in het kasteel van een mysterieus beest. Met de hulp van het betoverde kasteelpersoneel ontluikt een hartverwarmende en tedere romance tussen twee zo verschillende vrienden. Belle leert al gauw dat ware schoonheid van binnen zit. Er ontluikt een tedere romance...
Belle en het Beest wordt wel beschouwd als een van de meest magische animatiefilms, die ooit door de Disney Studios gemaakt zijn. Zeer bijzonder is de legendarische ballroom-scène, waarbij de camera rondom Belle en het Beest beweegt, terwijl ze samen walsen in een op het Paleis van Versaille geinspireerde balzaal.

Verkrijgbaar op KOOPVIDEO
• Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld.
• Digitaal geremasterd en liefdevol hersteld; uitstekende beeld- en geluidskwaliteit.
• Met unieke nieuwe acht minuten durende muziekscène.
Voor het eerst op DVD in twee verschillende versies:
• Single DVD (met uniek bonusmateriaal).
• 2 disc DELUXE Edition (met ZEER VEEL bonusmateriaal).


20 NOVEMBER 2002
101 Echte Dalmatiërs II – Vlek’s Avontuur in Londen

Eén van de meest geliefde animatiefilms aller tijden, 101 Dalmatiërs, komt opnieuw tot leven voor een nieuwe generatie in een hartverwarmende mix van romantiek, actie, humor en avontuur. Geniet mee van de avonturen van de pup Vlek. Tussen alle andere puppies wil Vlek graag een hele bijzondere hond worden, net als zijn favoriete TV ster Super Woef. Wanneer Vlek van zijn familie gescheiden raakt, gaat hij op zoek naar zijn idool, vindt hem en wordt zelfs zijn helper. Ondertussen loopt Cruella nog steeds met snode plannen rond om alle hondjes te ontvoeren. Zal Vlek zijn familie kunnen redden en de held van de dag worden?

Voor het eerst op KOOPVIDEO.
• Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld.
• Een volledig nieuw verhaal in de beste Disney animatie traditie.
Voor het eerst op DVD met extra bonusmateriaal.

Winnie de Poeh – Een Gelukkig Poehjaar!
Een hartverwarmend verhaal over het belang om kerstfeest én oudjaar te vieren met je aller, allerbeste vrienden.

Voor het eerst op KOOPVIDEO.
• Nederlands gesproken.
• Een volledig nieuw verhaal in de beste Disney animatie traditie.
• Met veel nieuwe liedjes waaronder een nooit eerder vertoonde versie van “Jingle Bells” gezongen door Poeh en zijn vriendjes.
Voor het eerst op DVD met extra bonusmateriaal.

Belle en het Beest – Een Betoverend Kerstfeest
Om het Beest tijdens de eenzame kerstdagen wat op te vrolijken, besluit Belle zijn kasteel te versieren. Maar voordat het feest kan beginnen ontdekken Belle en haar betoverde vriendjes Pendule, Lumière, Mevrouw Tuit, Barstje en het mooie kerstengeltje Angelique, dat het boze pijporgel Forte snode plannen smeedt om het feest te verstoren...

Verkrijgbaar op KOOPVIDEO.
• Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld.
Voor het eerst op DVD met extra bonusmateriaal.


DECEMBER 2002
The Royal Tenenbaums

Royal Tenenbaum (Gene Hackman) en zijn vrouw Etheline (Anjelica Huston) kregen drie kinderen: Chas (Ben Stiller), Richie (Luke Wilson) en Margot (Gwyneth Paltrow). Daarna gingen ze uit elkaar...
Etheline voedde de kinderen grotendeels alleen op. Alle drie bleken op geheel eigen wijze hoogbegaafd te zijn. Chas begon in zijn tienerjaren met het kopen van vastgoed en leek een wonderkind te zijn op het gebied van international finance. Margot was toneelschrijfster en won op zeer jonge leeftijd een prijs van vijftigduizend dollar. Richie was tenniskampioen en won de US Nationals drie keer op rij. Daarna volgden twee decennia van verraad, mislukkig en rampspoed, voor een groot deel toegeschreven aan hun vader Royal. Nu komt de hele familie weer bij elkaar. Royal wil zijn gezin terug en doet er werkelijk alles aan om het contact met zijn vrouw en kinderen weer te herstellen.

Voor het eerst op KOOPVIDEO.
Voor het eerst op DVD met extra bonusmateriaal.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rochan  |  17-08-2002

Monster Inc. 2 disc DELUXE Edition (met ZEER VEEL bonusmateriaal). en Belle en Beest deluxe zijn zeker leuke edities wil ik graag in mijn collectie. Robin hood,...
Lees meer >

Shorty  |  12-08-2002

Niet voor het eerst op DVD, kep em al een tijdje thuis. Waarschijnlijk voor het eerst op DVD MET bonusmateriaal dan? Hey Sander, Hoe heb je dat voor...
Lees meer >

Frank  |  09-07-2002

Op de website van Area DVD staan de specificaties van de 2-disc uitgaven van Beauty and the Beast (Belle en het Beest). Ook de work-in-progress versie staat hie...
Lees meer >

Frank  |  07-07-2002

Op de website van DVD Info staat al wat informatie over de zogenaamde Family Edition (1 disc) plus afbeeldingen van zowel de Family Edition als de Deluxe Editio...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina