Buena Vista: "Bionicle 2 Legends of Metru Nui" op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert in samenwerking met
de LEGO Company

BIONICLE® 2: LEGENDS OF METRU NUI

Iedere Legende Kent Een Begin
Verkrijgbaar op KOOPDVD en -VIDEO vanaf 27 oktober 2004

Na BIONICLE THE MOVIE: MASK OF LIGHT! komt de wereld van BIONICLE wederom tot leven in een gloednieuw filmverhaal. Ervaar het waanzinnige, met actie gevulde avontuur van BIONICLE 2: LEGENDS OF METRU NUI, de compleet nieuwe avondvullende CGI animatiefilm die diep in de legendarische wereld van BIONICLE duikt.

Vanaf 27 oktober 2004 is dit magische avontuur, waarnaar wereldwijd miljoenen fans uitkijken, verkrijgbaar op zowel KOOPDVD als –VIDEO. Deze laatste in twee versies: Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld. Distributie: Buena Vista Home Entertainment.

De Legende van Bionicle
Nog nooit van Bionicle gehoord? Maak u gereed voor een opmerkelijke reis naar een mysterieuze en mythologische wereld, een schepping die geïnspireerd is door vele culturen. Waar bijzondere biomechanische karakters in de reusachtige eilandenstad Metru Nui leven. Als mysterieuze kwade krachten deze glorierijke stad bedreigen, geeft Toa Lhikan zes Matoran de wapens en de verantwoordelijkheden die een Toa draagt.

BIONICLE 2: LEGENDS OF METRU NUI laat je kennis maken met nieuwe bondgenoten en tegenstanders – waaronder de meedogenloze Vakhi Enforcers en de mysterieuze Dark Hunters! Ervaar de non-stop avontuurlijke actie als Vakama en zijn vijf moedige metgezellen op pad gaan om te bewijzen dat ze hun naam als “legendarische helden” waard zijn.


HET VERHAAL

Vóór het begin der tijden, ver voorbij het voorstelbare, ligt een paradijselijke eiland, waar legenden echt bestaan... Beschermd door zes machtige wachters en bedreigd door één onsterfelijke vijand... Slechts een masker van licht kan de duisternis verslaan.
Een REIS begint. Een HELD is uitverkoren. Een AVONTUUR komt aan het licht.

Luister opnieuw naar de legende van de BIONICLE.
In de tijd vóór de tijd van Mata Nui geloofde iedereen in de glorieuze stad Metru Nui dat de nobele Toa de bewoners zouden beschermen.
Maar een voor een vielen de Toa. Een meedogenloze schaduw wilde de bewoners tot eeuwige slaap dwingen, zodat deze schaduw een tijd van duistere orde kon scheppen.

Wanneer het vredige bestaan van Metru Nui wordt bedreigd door meedogenloze Vahki Enforcers en een mysterieuze Dark Hunter, geeft Toa Lhikan zes Matoran de wapens en de verantwoordelijkheden die een Toa draagt. Deze wachters hebben de taak om met hun nieuwe krachten te leren omgaan en hun geëerde leider Turaga Dume te bewijzen wat ze waard zijn door de “Great Kanoka Disks” op te sporen en de inwoners van hun eilandstad te redden! Zullen ze daar op tijd in slagen, of zal de duisternis voorgoed heersen?

DE STAD METRU NUI

De reusachtige stad Metru Nui is gebouwd ver beneden de oppervlakte van het land Mata Nui. De stad ligt in het centrum van een uitgestrekte zilveren zee van vloeibaar protodermis.
De stad is verdeeld in zes Metru districten; Ta-Metru, Ga-Metru, Onu-Metru, Po-Metru, Le-Metru en Ko-Metru.

Metru Nui wordt bewoond door de Matoran. Zij spelen een belangrijke rol bij het reilen en zeilen van de stad. De Metru zijn met elkaar verbonden door een ingewikkeld systeem van watervallen, waardoor de bewoners zich voortbewegen. Enkele van de meest belangrijkste bezienswaardigheden van Metru Nui zijn het Coliseum, dat zowel sportcentrum is als de krachtbron voor de stad, de Grote Vuurhaard in Ta-Metru; de Grote Tempel in Ga-metru, de Onu-Metru Archieven; de vlakte met de beeldhouwwerken in Po-Metru; en de Wetenschapstorens van Ko-Metru. De leider van de stad is Turaga Dume. De stad wordt verdedigd door Vahki, een troep robotachtigen. Iedere Metru heeft zijn eigen Vahki. Ze opereren zeer efficiënt en zijn geduchte verdedigers van de stadswetten.

DVD
De DVD van BIONICLE 2: LEGENDS OF METRU NUI bevat ook veel
BONUSMATERIAAL
· Achtergrondreportage van BIONICLE 2 “THE MAKING OF”
Met nóg meer informatie over de fantastische wereld van BIONICLE.
· Metru Nui: Op verkenning
Leer alles over de vesrchillende karakters en de plaatsen waar zij leven.
· De legende wordt ontsluierd
Het team achter BIONICLE beantwoordt de meest gestelde vragen van fans.
· Publiciteit en reclame


INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÉNETOEGANG
TAALKEUZE
· Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
ONDERTITELING
· Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Nederlands
BEELDFORMAAT
· 16 x 9 / 1.78:1
SPEELDUUR
· 72 minuten (exclusief bonusmateriaal)
VHS
· Nederlands gesproken
KEURING
· 6 jaar, angst, geweld


De wereld van Bionicle – een samensmelting van biological (biologisch) en chronicle (kroniek) - is ontwikkeld door getalenteerde ontwerpers en verhalen-vertellers van het in Denemarken gevestigde LEGO Company. In december 2000 markeerden de lancering van de interactieve website en een serie stripboeken het startpunt van een ongeëvenaard succes. Alleen al van de speelgoedlijn van LEGO zijn wereldwijd al meer dan 150 miljoen stuks verkocht. In 2002 elke minuut wereldwijd 166 blikken. Kortom al snel werd Bionicle het meest succesvolle actie-speelgoed voor kinderen resulterend in verschillende Speelgoed van het Jaar prijzen, toegekend door de American Toy Association, zoals Most Innovative Toy en Best Toy of the Year. Inmiddels is Bionicle verkrijgbaar op maar liefst 27 verschillende platforms waaronder video games (LEGO Interactive en Electronic Arts), NIKE Bionicle schoenen, schoolboeken en een enorme reeks verschillende websites.

Na BIONICLE THE MOVIE: MASK OF LIGHT! is BIONICLE 2: LEGENDS OF METRU NUI het tweede avondvullende filmavontuur.

REGISSEURS David Molina and Terry Shakespeare

PRODUCENT Sue Shakespeare
STORY Henry Gilroy, Bob Thompson
SCREENPLAY Henry Gilroy, Greg Klein, Ton Pugsleij
MUZIEK Nathan Furst
ART DIRECTORS Quane Loose

Recente artikelen

Laatste reacties

El Barto  |  25-10-2004

Hahahhaaa... dat je van zo'n film nog zo'n prachtige review kan maken! Chapeau! :lol:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina