Bridge: The Grey Zone vanaf 25 maar op Huur-DVD

The story you’ve never seen
The Grey Zone

David Arquette, Steve Buscemi, Harvey Keitel, Daniel Benzali, Mira Sorvino
Scenario en regie: Tim Blake Nelson

Vanaf 25 maart 2003 verkrijgbaar op HUURVIDEO en –DVD.

25 maart 2003 brengt Bridge Entertainment Group de indrukwekkende en aangrijpende film The Grey Zone uit op HUURVIDEO en –DVD. De belangrijkste rollen worden vertolkt door David Arquette (Eight Legged Freaks), Daniel Benzali, Steve Buscemi (Domestic Disturbance), David Chandler, Allan Corduner, Harvey Keitel (Red Dragon), Natasha Lyonne en Mira Sorvino.

Het is een verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Tim Blake Nelson, dat gedeeltelijk gebaseerd is op het boek “Auschwitz: A doctor’s eyewitness account” van Dr. Miklos Nyiszli. Tim Blake Nelson schreef ook het scenario voor de film en regisseerde de geweldige cast.

Als Hongaarse gevangengenomen jood hielp Dr. Miklos Nyiszli Dr. Mengele bij het uitvoeren van medische experimenten op kampgevangenen. Met een weigering had hij automatisch het doodvonnis afgeroepen over zichzelf, vrouw en kinderen. Door mee te helpen overleefde hij uiteindelijk de oorlog.
Bij de uitroeing in de concentratiekampen werden de nazi’s geholpen door Sonderkommando’s, die voornamelijk bestonden uit joodse mannen. Zij stelden de slachtoffers op hun gemak, begeleidden hen naar de gaskamers en voerden de lijken af. Naar kampmaatstaven ontvingen ze daarvoor grote privileges, zoals voedsel maar vooral een mogelijkheid om te overleven. Om geen ooggetuigen te hebben werden zij meestal zelf na een maand of vier vernietigd.

In de film staan vooral de gebeurtenissen rond het 12e Sonderkommando in Auschwitz - Birkenau, dat voornamelijk uit Hongaren bestond, centraal.

Uitvoerend producenten: Harvey Keitel, Peggy Gormley. Camera: Russell Lee Fine. Productie: Avi Lerner, Danny Lerner.
Speelduur: 104’
Keuring: 16 jaar
Beeldformaat: 16:9
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1
Wereldpremière: Toronto International Film Festival 2001

Recente artikelen

Laatste reacties

Surya  |  28-02-2003

Lol, beter opletten :D
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  28-02-2003

Nee, 16:9 en met 5.1 Dolby geluid!
Lees meer >

Surya  |  28-02-2003

Bridge... ongeacht de originele AR zal dit wel weer 4:3 zijn zeker? http://chrille.ath.cx/~chandler/forum/images/smiles/2up.gif
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina