Bridge: LeefTijd vanaf 10-10 verkrijgbaar op DVD

BRIDGE ENTERTAINMENT GROUP presenteert op DVD

LeefTijd
Een toneelstuk over de liefde tussen een moeder en een zoon. Over afscheid. Want hun tijd is beperkt. Samen bereiden zij zich voor op het onvermijdelijke...

Josine van Dalsum – Aram van de Rest
Een toneeldialoog van Haye van der Heyden
Regie: Ursul de Geer

Vanaf 10 oktober 2006 verkrijgbaar op DVD

De aanleiding voor de realistische, ontroerende en zelfs humoristische toneeldialoog, die Haye van der Heyden voor Josine van Dalsum en haar zoon Aram van de Rest schrijft, is kanker. In 2003 wordt bij Josine van Dalsum longkanker geconstateerd. Een jaar daarna blijkt ze ook nog twee hersentumoren te hebben, die niet kunnen worden geopereerd. Veel tijd van leven lijkt er niet meer te zijn. Een geavanceerde bestralingstechniek slaat toch nog aan, waarna de tumoren in het hoofd niet meer op de MRI-scan te zien zijn. Aanvankelijk wil Josine van Dalsum gewoon nog een keer samen met haar zoon Aram op het toneel staan.
Na alle ingrijpende ervaringen heeft ze een extra reden; het doel om kanker meer en beter bespreekbaar te maken. Op basis van haar verhaal schrijft Haye van der Heyden voor haar en haar zoon de toneeldialoog LeefTijd, een toneelstuk over een terminaal zieke vrouw en haar zoon. Ursul de Geer doet de regie.
15 september 2005 ging LeefTijd in Amsterdam in première. Gesteund door KWF Kankerbestrijding en mogelijk gemaakt door ondernemer Henk van Sprong, die zelf zijn echtgenote verloor aan kanker en die voor de tournee de Stichting Toneelstuk Leef-Tijd Josine van Dalsum opricht. De reacties zijn boven verwachting goed. Zo  goed dat tot eind januari 2007 LeefTijd in het hele land te zien is.

10 oktober 2006 brengt Bridge Entertainment Group LeefTijd uit op DVD. Naast de integrale toneelvoorstelling (beeldregie: John van de Rest) zoals 38 keer gespeeld in het Compagnie Theater in Amsterdam, zijn ook Extra’s toegevoegd. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan het KWF Kankerbestrijding.

Korte inhoud
LeefTijd is het intieme verhaal over een zoon en zijn terminaal zieke moeder. Ze worden heen en weer geslingerd door diverse tegenstrijdige emoties en proberen het maximale uit haar laatste jaar te halen. De moeder en zoon praten over de manier waarop zij met haar ziekte omgaat en wat het naderende afscheid voor de zoon betekent. Ondertussen proberen ze elkaar te bereiken; pogingen die steevast stranden in wederzijdse onmacht en uitlopen op gekissebis. Ondanks het zware onderwerp koos Haye van der Heyden voor muzikale intermezzo’s en luchtige dialogen; door de cynische kijk van de moeder en zoon op de stadia van de slopende kanker en door de ruzietjes over de crematie. Moeder wil uit elk decennium het mooiste liedje laten horen en de sprekers mogen niet langer dan drie minuten achter de katheder. Geen eindeloze toespraken waarbij mensen zicht dood vervelen, het moet wel leuk blijven, dat laatste feestje.

Cast / Credits:
Moeder Josine van Dalsum
Zoon Aram van de Rest
Regie: Ursul de Geer
Script: Haye van der Heyden
Decor: Herbert Janse
Licht: Henk van der Geest
Kleding: Eugenie Brands
Producent: Stichting K-Producties/John van de Rest
Technische gegevens:
Speelduur: ± 90 min - Taal: Nederlands - Beeldformaat: 4:3 - Regio code: 2 (pal)
- Audio: Dolby Digital 2.0 – Consumentenadviesprijs: € 14,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  28-09-2006

Gaaf initiatief dat ze nu ook toneelstukken gaan uitbrengen! Scheelt heel veel geld...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina