Bridge: 'De Zaak Alzheimer' vanaf 10 augustus op DVD

Naar de gelijknamige bestseller van Jef Geeraerts
presenteert Bridge Entertainment Group de politiethriller die in Belgie alle records brak!

DE ZAAK ALZHEIMER
Regie: Erik van Looy
Met: Koen de Bouw, Werner De Smedt, Jan Decleir
Verkrijgbaar op DVD vanaf 10 augustus 2004

10 augustus 2004 brengt Bridge Entertainment Group op DVD de film uit die in Belgie alle records brak; DE ZAAK ALZHEIMER, van Erik van Looy naar de gelijknamige met de Gouden Strop bekroonde bestseller van Jef Geeraerts, met in de belangrijkste rollen Koen De Bouw, Werner De Smedt en Jan Decleir. Ruim 750.000 bezoekers zagen in Belgie deze misdaad-thriller in de bioscoop, waarmee het de best bezochte Vlaamse bioscoopfilm van de afgelopen tien jaar werd.

Daarnaast werd de film bekroond met maar liefst vijf Joseph Plateauprijzen, die jaarlijks op initiatief van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen uitgereikt worden, en wel in de volgende categorieën:

- Beste Belgische Film
- Beste Belgische Regisseur (Erik van Looy)
- Beste Belgische Acteur (Jan Decleir)
- Beste Belgische Scenario
- Best Bezochte Film

Ondanks zeer goede kritieken in de pers was de film slechts gedurende korte tijd te zien in de Nederlandse bioscoop. Met de release op DVD krijgt de film eerdaags ook in Nederland alle kans om een breed publiek te veroveren. Natuurlijk zijn aan de DVD zeer bijzondere EXTRA’S toegevoegd.


Bijgaand alvast een promo-DVD met naast een fragment ook een blik achter de schermen / behind the scenes en de bioscooptrailer, twee van de extra’s op de DVD.

KORTE INHOUD
Vincke (Koen de Bouw) en Verstuyft (Werner de Smedt) zijn het beste rechercheduo van de Antwerpse politie. Als ze geconfronteerd worden met de moord op een topambtenaar, stellen ze alles in het werk om de dader te pakken te krijgen.

Het spoor leidt naar de aftakelende, meedogenloze huurmoordenaar Angelo Ledda (Jan Decleir). Deze keert zich echter tegen zijn opdrachtgevers als hij ontdekt dat degene die hij moet doden een jong meisje is, dat in een kinderprostitutie-netwerk misbruikt is door hoge ambtenaren en politici. Ledda begrijpt dat hij zich heeft laten gebruiken voor een politiek machtsspelletje en besluit het schorem een voor een uit te weg te ruimen. Omdat hij de eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer vertoont, krijgt hij het echter steeds moeilijker om overzicht te houden en zijn klus te klaren.

Vincke en Verstuyft krijgen zo de ene afrekening na de andere te onderzoeken. Ze moeten alles op alles zetten om de intriges en misdaadnetwerken in kaart te brengen, voordat er nog meer doden vallen.

EXTRA’S OP DE DVD
- Bioscooptrailer
- Behind The Scenes
- Fotogalerij
- De Personages
- Opnamedagboek
- Audiocommentaar van regisseur Erik Van Looy en Koen De Bouw
- Sfeerreportage van de Wereldpremière in Gent

Met: Jan Decleir, Werner De Smedt (Flikken, Iedereen Beroemd), Koen De Bouw (Stille Waters, Windkracht 10)
Scenario: Carl Joos & Erik Van Looy
Naar de bestseller van Jef Geeraerts
Regie: Erik Van Looy
Speelduur: ± 120 minuten. Taal: Nederlands. Ondertiteling: Nederlands.
Beeldformaat: 16:9. Audio: Dolby Digital 5.1 en DTS 5.1.
Keuring: 12 jaar, geweld, angst, grof taalgebruik.
Consumentenadviesprijs: € 14,99

Recente artikelen

Laatste reacties

cocico  |  17-06-2004

Ik heb genoten van de film, DVD is ook een toppertje 8) Deze film staat in de top 10 van de meest bekeken Vlaamse films, en is samen met Daens de enige film ...
Lees meer >

Kevin Baeckelandt  |  15-06-2004

Komt denk ik vanuit België, daar is hij allang uit op dvd. Van waar zou hij anders komen, ik ben blij dat België de wereldprimeur had :lol: :lol: btw het i...
Lees meer >

Webby  |  15-06-2004

Ik heb hem al een tijdje op dvd van Bridge. Via het forum gekocht. Komt denk ik vanuit België, daar is hij allang uit op dvd.
Lees meer >

scheur  |  15-06-2004

Ga deze eerst maar eens een keertje huren!!!! :wink:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina