Bridge: 60 jaar bevrijding samengevat in een 5-DVD box

BRIDGE ENTERTAINMENT GROUP presenteert in samenwerking met de NOS

60 JAAR BEVRIJDING
Operatie Market Garden – Westerbork – Bevrijdingsdag
Bevrijders van toen – Indië Herdenking

Vanaf 11 april 2006 verkrijgbaar als 5 DVD Box – ca 18 uur

Vrijheid is niet iets wat je kado krijgt.
11 april 2006 brengt Bridge Entertainment Group een bijzondere 5-DVD box uit: 60 JAAR BEVRIJDING. Met unieke reportages ook uit het recente verleden, interviews en historisch archiefmateriaal.

Deze productie is tot stand gekomen in samenwerking met de NOS.

DEEL 1 - OPERATIE MARKET GARDEN
Deze DVD volgt het begin van de bevrijding van Nederland op de voet, met uitleg over de gehele operatie Market Garden, de herdenkingsceremonie van 2004 in aanwezigheid van Koningin Beatrix en Prins Charles, gedenkwaardige beelden, interessante commentaren van ooggetuigen en gespecialiseerde historici.

Features:
Marketgarden (met commentaar) * ceremonie * paspoorten * veteranen

DEEL 2 - WESTERBORK
Deze DVD geeft een beeld van de herdenkingsdag van 12 april 2005 en zet alle feiten van Westerbork op een rij. Verder bevat de DVD enkele unieke reportages van overlevenden en bevrijders van Westerbork.

Features:
Westerbork * portret Ted Sheppard * paspoorten * feiten Westerbork * de dinsdag

DEEL 3 - BEVRIJDINGSDAG
Deze DVD volgt de viering van 5 mei 2005. De zestigste keer dat de bevrijdingsdag herdacht is. Met het laatste defilé in Wageningen, de toespraak van Z.K.H. Prins Willem Alexander in Den Bosch, een overzicht van defilés in aanwezigheid van Prins Bernhard, natuurlijk authentieke beelden en de documentaire "In het vuur van de bevrijding" over het verloop van de bevrijding in de zuidelijke provincies.

Features:
Wageningen defile * 5 mei lezing * 6 portretten * in het vuur van de bevrijding

DEEL 4 - BEVRIJDERS VAN TOEN
Deze DVD biedt een verslag van de parade van de \'bevrijders van toen\' door de straten van Apeldoorn. Een ware zegetocht van vooral Canadese veteranen op voertuigen uit de tweede wereldoorlog. Het defilé wordt afgenomen door Prinses Margriet die een speciale band met Canada heeft, omdat ze daar in de oorlog geboren is. Op de DVD staat ook een exclusief interview met Prinses Margriet.

Features:
Bevrijd in Apeldoorn * interview Prinses Margriet

DEEL 5 - INDIË HERDENKING
Op deze DVD een volledig verslag van de herdenking bij het Indië monument in Den Haag van de Japanse capitulatie. Verder een portret van Sone, de maanzieke commandant van het vrouwenkamp Tijdeng en een reportage uit Indonesië over het lot van Indonesische krijgsgevangenen. Bovendien zijn er diverse eerder uitgezonden verhalen van ex-geïnterneerden van de Jappenkampen.

Features:
Indië herdenking * kamptekeningen * Bersiap * Interview Leo Vroman * tijdeng aik pamike III * de atoombom * dagboek * brieven uit Nederlands – Indië

Speelduur: ± 1104 min (ruim 18 uur) - Taal: Nederlands - Beeld: 4:3 - Regio code: 2 (pal) Audio: Dolby Digital 2.0 Consumentenadviesprijs € 79,99

Recente artikelen

Laatste reacties

roninpacino  |  11-05-2010

Welke Mediamarkt?
Lees meer >

Gast_09  |  11-05-2010

vandaag gekocht voor 3 euro bij de mediamarkt (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina