Belangrijke scenarioprijzen voor Moonlight en Arrival

MOONLIGHT en ARRIVAL winnen prijs voor Beste Scenario's

Ruim een week voor de Oscars heeft het Amerikaanse Writers Guild of America, de bond van scenarioschrijvers, z'n jaarlijkse awards uitgereikt. De prijzen werden uitgereikt aan scenarioschrijver - en tevens regisseur - Barry Jenkins voor Moonlight en Eric Heisserer, scenarioschrijver van Arrival. Jenkins won de prijs voor Beste Originele Script en Heisserer won voor Beste Adaptatie. Diens scenario is gebaseerd op het verhaal “Story of Your Life” by Ted Chiang.

Barry Jenkins Moonlight
Barry Jenkins - Moonlight

 

Eric Heisserer Arrival
Eric Heisserer - Arrival

Opzienbarend is dat het script van Moonlight bij de Oscars is genomineerd in de categorie Beste Adaptatie, omdat het een bewerking van een - niet gepubliceerd - toneelstuk is. Dat toneelstuk werd geschreven door Tarell Alvin McCraney. Ook het scenario van Arrival is genomineerd in dezelfde categorie.

The People vs O.J. SimpsonNaast de prijzen voor speelfilms werden er ook nog Writers Guild Awards uitgereikt in de categorie Documentaire en aan Televisie-producties. In de categorie documentaire won het scenario van Command and Control, geschreven door Robert Kenner en Eric Schlosser. In de categorie Drama Series voor televisie ging de belangrijkste prijs naar de serie The Americans en de serie Atlanta won dezelfde prijs in de categorie Komedie Series. De ook in Nederland populaire documentaire-serie The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story krijg een scenarioprijs.

Writers Guild Awards Logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina