B-Motion: Nelson Mandela - In the Name of Freedom vanaf 30 maart op DVD

B-Motion


B-Motion presenteert:

NELSON MANDELA - In the Name of Freedom

De man achter de legende.
Een onderzoek naar de moeilijke weg en fascinerende tegenstellingen in een leven dat gewijd is aan één hoger doel. Inclusief de bijzondere rol die Nelson Mandela in 1995 speelde bij het Rugby World Cup-toernooi. Een bijzonder portret van een bijzonder mens.

Verkrijgbaar vanaf 30 maart 2010 op DVD.

Met het Wereldkampioenschap voetbal dat van 11 juni tot en met 11 juli in Zuid- Afrika plaatsvindt zijn alle ogen niet alleen gericht op het voetbal maar zeker ook op het land en zijn geschiedenis. Een geschiedenis waarop Nelson Mandela (18 juli 1918) een zeer groot stempel heeft gedrukt. Een man die daarvoor met een gevangenschap van 27 jaar een enorme prijs heeft betaald. Maar ook iemand die, nadat precies twintig jaar geleden de apartheid werd afgeschaft, uitgroeide tot een internationaal symbool van geweldloosheid. Een man die in 1995 tijdens het Rugby World Cup-toernooi in Zuid-Afrika, op bijzondere wijze de bewoners van zijn land dichterbij elkaar bracht. Hij ntpopte
zich als de grote inspirator van het nationale team de Springboks, dat hoofdzakelijk uit blanken bestond. Het team groeide boven zichzelf uit en won in een bloedstollende finale tegen Nieuw-Zeeland de felbegeerde wereldbeker. Deze
geschiedenis inspireerde Clint Eastwood tot het maken van de voor twee Oscars genomineerde speelfilm Invictus, met een geweldige Morgan Freeman in de hoofdrol. Sinds 4 maart is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.

cover

Nelson Mandela: Een legende. Een levende icoon. Een autoriteit.
Maar wie is Nelson Mandela echt? Wie is de man achter de legende? Hoe bracht hij het van eenvoudige komaf tot een van de meest bewonderde en wijste mensen op aarde? Waarin vond hij de innerlijke kracht om door te gaan - een kracht die groter lijkt te worden bij elke tegenslag? Is geweldloosheid zijn enige wapen in de strijd tegen onrecht? Waarom was hij explosieven-expert binnen het ANC in de jaren zestig?
Nu Nelson Mandela zich heeft teruggetrokken uit zijn officiële verplichtingen, is het moment gekomen om stil te staan bij de man, zijn leven en de heroïsche dimensies die beide hebben gekregen. Het is een onwaarschijnlijk leven, dat leidde van het afgelegen Transkei naar de Nobelprijs ceremonie in Oslo en het presidentschap van Zuid-Afrika. Een exceptioneel politiek leven dat parallel loopt aan een privéleven gekenmerkt door tragedie en mislukking.

Vanaf 30 maart is NELSON MANDELA, In The Name Of Freedom, een film van Joël Calmettes, verkrijgbaar op DVD.

Technische specificaties:
Beeld: 16:9
Geluid: Stereo
Regio 2
Speelduur 54 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Consumentenadviesprijs: 14,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina