ATI integreert ondersteuning voor Windows Media in grafische chips

PC-gebruikers kunnen in de nabije toekomst videofilms op hun PC bekijken in een zeer hoge resolutie. Dit is het gevolg van ondersteuning van ATI Technologies en NVidia van nieuwe Windows Media-technologieën in hun toekomstige grafische chips. De volgende generatie Windows Media Technologies, bekend onder de codenaam 'Corona', maakt het mogelijk om op PC's met Windows XP een videoresolutie weer te geven die aanzienlijk beter is dan de huidige DVD-kwaliteit.

Dankzij technologische verbeteringen op het gebied van compressie en kwaliteit in Windows Media 'Corona', wordt het mogelijk om de verwerking van videobeelden ook in hardware uit te voeren. Zo neemt de belasting van de PC-processor af en kan de gebruiker via de PC videofilms bekijken in HDTV-resolutie (1080 pixels). Dit is zes maal zo hoog als de resolutie die momenteel bij DVD-films wordt gebruikt en is de hoogste resolutie die tot nu toe is behaald voor het afspelen van 'full motion'-video op de PC.

De nieuwe Windows Media Audio en Video-codecs van Microsoft - die zorgen voor het comprimeren en decomprimeren van geluid en video - bevatten een aantal belangrijke verbeteringen. De Windows Media Audio Professional-codec is de eerste die het mogelijk maakt om via het web 6-kanaals geluid met een zeer hoge kwaliteit te beluisteren. De nieuwe Windows Media Video-codec is 20 procent efficiënter bij het weergeven van video in een zeer hoge kwaliteit, bij een bestandsgrootte die de helft is van de huidige DVD-films. Dit betekent dat ook de kwaliteit van muziek en films die via het web worden beluisterd en bekeken, aanzienlijk beter wordt. De uiteindelijke versie van Windows Media 'Corona' wordt aan het eind van dit jaar verwacht.

Recente artikelen

Laatste reacties

tbusquet  |  25-04-2002

Allemaal leuk en aardig dat de mogelijkheden bestaan om HD af te spelen via vga-hardware. Maar het volgende probleem steekt dan meteen de kop op. Je zult naar v...
Lees meer >

Nathan Strik  |  24-04-2002

Dat klinkt veelbelovend... ben benieuwd hoe dit zich in de toekomst gaat ontwikkelen... ATI staat gelukkig nog steeds vooraan in de ontwikkelingen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina