American Sniper van Clint Eastwood komt 30 juni uit op DVD en Blu-ray Disc

Het verhaal van de meeste dodelijke scherpschutter ooit uit de Amerikaanse geschiedenis

AMERICAN SNIPER

Vanaf 30 juni verkrijgbaar op DVD & Blu-ray Disc
Gebaseerd op het autobiografische boek van Chris Kyle
Genomineerd voor zes Oscars en twee BAFTA’s

American Sniper Blu rayOp 30 juni presenteert Warner Bros. Home Entertainment de langverwachte actiefilm American Sniper op Blu-ray en DVD. De film vertelt het verhaal van Chris Kyle, de meest dodelijke scherpschutter uit de Amerikaanse geschiedenis. De voor zes Academy Awards genomineerde film van regisseur Clint Eastwoord is gebaseerd op het autobiografische boek American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History van Chris Kyle. De rol van Kyle wordt glansrijk vertolkt door Bradley Cooper (The Hangover, Silver Linings Playbook) zijn vrouw Taya wordt gespeeld door Sienna Miller (Alfie, G.I Joe: Rise of the Cobra). Deze intense film, met een glansrol voor Bradley Cooper, is een absolute must see!

Synopsis
U.S. Navy SEAL Chris Kyle neemt zijn missie, het beschermen van zijn mede-soldaten, zeer serieus en wordt daarmee de meest dodelijke sluipschutter uit de Amerikaanse geschiedenis. Met zijn ongekende nauwkeurigheid weet hij niet alleen talloze levens te redden, maar wordt hij ook een belangrijk doelwit voor de vijand. Aan het front staan hem grote gevaren te wachten en Chris wordt maar liefst vier keer uitgezonden naar Irak. Thuis probeert hij een goede echtgenoot en vader te zijn voor zijn gezin. Wanneer Chris eindelijk naar huis terugkeert, ondervindt hij dat hij de oorlog niet achter zich kan laten…

Bij de 87e Academy Awards ontving American Sniper zes Oscar® nominaties, waaronder Beste Film, Beste aangepaste Screenplay en Beste Acteur voor Bradley Cooper. American Sniper is tevens genomineerd voor twee BAFTA’s voor Beste Screenplay en Beste Geluid.

Over Chris Kyle:
Kyle staat bekend als de dodelijkste scherpschutter uit de Amerikaanse leger, met 255 doden op zijn kerfstok, waarvan er 160 officieel zijn erkend door het ministerie van defensie. Iraakse opstandelingen noemden hem de "duivel van Ramadi" en plaatsten hoge premies op zijn hoofd. Hij ontving diverse eervolle onderscheidingen voor zijn heldendaden en trouwe dienst. In 2009 werd Kyle eervol ontslagen uit de U.S. Navy, waarna hij zijn bestseller autobiografie American Sniper schreef, die in 2012 uitkwam. In 2013 raakte hij dodelijk gewond op een schietbaan in Texas; de vermoedelijke dader is aangeklaagd voor moord.

Bonusmaterialen
DVD:
*   Chris Kyle: The American Sniper

Blu-ray:
*   Chris Kyle: The American Sniper
*   From the Battlefield tthe Big Screen: A Legendary Portrayal
*   Sniper School

Speelduur: 132 minuten
Releasedatum: 30 juni 2015
Kijkwijzer: 16

Warner Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Claudio Santulli  |  15-06-2015

Wel eindelijk weer een uitgave met een Dolby Atmos-track.
Lees meer >

Michael Hamers  |  15-06-2015

Goede film! Echter weinig herkijkwaarde naar mijn mening. In de bios gezien, dus op schijfje hoeft ik em niet te hebben...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina