Ai Wei: Never Sorry is vanaf 25 oktober te koop op DVD

Living Colour


Living Colour Entertainment presenteert:.

AI WEIWEI: NEVER SORRY

Synopsis
coverAi Weiwei is de beroemdste internationale kunstenaar in China en de meest uitgesproken criticus van het regime in eigen land. In weerwil van strenge censuur en een weerbarstige wetgeving spreekt Ai zich uit en mobiliseert via kunst en sociale media. Als reactie hebben de Chinese autoriteiten zijn blog geblokkeerd, hem mishandeld, zijn nieuwe atelier vernietigd en hem op een geheime locatie opgesloten. Het blad Time heeft hem uitgeroepen tot kandidaat voor de titel Persoon van het Jaar 2011.

AI WEIWEI: NEVER SORRY is het persoonlijke verhaal van een dissident in het digitale tijdperk, die aanhangers over de hele wereld inspireert en de scheidslijnen tussen kunst en politiek doet vervagen. De debuterende regisseur Alison Klayman verkreeg een unieke toegang tot de charismatische kunstenaar en diens familie en dierbaren toen ze als journalist in China werkte. Haar gedetailleerde portret is een genuanceerde verkenning van het hedendaagse China en van een van de meest fascinerende bekende figuren in dat land. Winnaar van de Special Jury Prize op het Sundance Festival 2012.

• Regisseur: Alison Klayman

Taal: Engels & Mandarijn
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Speelduur: 91 minuten
Beeld: 16x9 1.78:1
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Muziek Documentaire

Verkrijgbaar vanaf 25 oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  18-09-2012

Zo dit had ik niet verwacht. Afgelopen IFFR draaide er een retrospectief van Ai Weien daar heb ik wat documentaires van zijn hand gezien. Interessant figuur!...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina