A-Film: Releases in augustus

A-Film stuurde ons wederom een uitgebreid overzicht met te verwachten titels, ditmaal voor de maand augustus. Hieronder vind je het complete overzicht:

Prioriteit augustus 2004

"Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen."
"Als je sneller wilt spelen kun je wel harder lopen maar in weze bepaalt de bal de snelheid van het spel."

Johan Cruijff en un momento dado: Dubbel-DVD

Release datum DVD 26 augustus 2004

Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. El Salvador heeft het Spaanse voetbal, in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift.

Cruijff heeft niet alleen hun levens, maar zelfs hun taal verrijkt. In 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff na een wedstrijd de voltallige Spaanse pers met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking ‘op een gegeven moment’ in het Spaans vertaalde als: En un momento dado, letterlijk, ‘het moment dat je gegeven wordt’. Niemand had bij die dubbele betekenis stilgestaan. De krant El Pais sprak van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking ‘en un momento dado’ deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Deze nieuwe uitdrukking vormt het uitgangspunt van de film. Drie Spanjaarden en tien Catalanen vertellen hun verhaal over wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven. Ze komen uit alle lagen van de bevolking; een manager op een cruiseschip, een kok, een reclamemedewerkster, een oud-voetballer, een schrijver, een visser. Allen hebben in hun leven of werk iets te danken aan Johan Cruijff. Hun verhalen worden afgewisseld met talloze televisiefragmenten van beroemde, onmogelijke doelpunten tot zijn afscheid van Barcelona in het Nou Camp stadion. Johan Cruijff tenslotte komt zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn vader en later zijn stiefvader.

Regisseur Rámon Gieling

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Documentaire
Audio DTS 5.1, Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16: 9 Anamorphic
Disc Format 1 x DVD-9 en 1 x DVD-5
Feature Length 90 minuten
Original Theatrical Trailer, Original Uncut interview with Johan Cruijff, The Johan Cruijff Foundation, "Kill Your Darling"/Deleted Scene, Spanish Commercial, Photo Gallery
Cap DVD € 24, 99



De Wrekers: box 6 Release datum 26 augustus 2004


Episode 7: All Done With Mirrors
Het lekken van geheimen op Carmadoc Research Establishment maakt Steed verdacht. Hij krijgt huisarrest, terwijl Tara op pad gaat met een nieuwe partner.

Episode 8: Legacy Of Death
Miljonair Henley Farrer zet een dodelijke val voor vijanden die hem willen doden. Daarbij worden zowel een oriëntaals mes als Steed en Tara ingezet.

Episode 9: Noon Doomsday
Na een beenoperatie bezoekt Tara Steed in het ziekenhuis. Dat is net wat Gerald Kafka, oud-hoofd van Murder International, nodig heeft voor zijn wraak op Steed, de man die hem precies zeven jaar geleden naar de gevangenis stuurde.

Episode 10: Look (stop me if you’ve heard this one) But There Were These Two Fellers…
De directeuren van de Capital Land And Development Company worden vermoord. Wat moeten Steed en Tara denken van de enige aanwijzingen: een enorme voetafdruk en een rode neus.

Episode 11: Have Guns - Will Haggle
De spectaculaire diefstal van 3000 geheime FF70-geweren uit een overheidsgebouw vereist de hulp van Steed en Tara. Steed ontmoet een oude ‘vriend’ op een veiling. Tara heeft zo haar eigen redenen om daar te zijn.

Episode 12: They Keep Killing Steed
Om te infiltreren bij een vredesconferentie, gebruikt een briljant plastisch chirurg een nieuwe techniek om een spion in een Steed-kloon te veranderen. Maar als de transformatie instabiel blijkt, heeft de chirurg toch de echte Steed nodig.

Acteurs Patrick Macnee ( A View to Kill)
Linda Thorson (Marblehead Manor)

DVD Specificaties:

Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Misdaad
Audio Dolby 2.0
Aspect Ratio 4:3
Disc Format DVD- 9
Feature Length 150 minuten
Extra’s Filmographies
Cap DVD € 32.99



Point Break Release datum DVD 12 augustus 2004


De jonge FBI-agent Johnny Utah (Keanu Reeves) moet een reeks van 28 bankovervallen, die zijn uitgevoerd door een bende genaamd de Ex-Presidents, onderzoeken. Hij heeft echter weinig aanwijzingen, want de Ex-Presidents zijn bedreven in hun vak, azen alleen op cash geld en laten geen aanwijzingen achter. Johnny’s partner Pappas (Gary Busey) gelooft
dat de Ex-Presidents bestaat uit surfers en geleid wordt door de charismatische adrenalinejunk Bodhi (Patrick Swayze). Johnny doet zich voor als een surfer en weet zich undercover aan te sluiten bij Bodhi’s bende. Terwijl Johnny’s onderzoek zich uitbreidt, wordt hij gegrepen door Bodhi’s energie en meegesleurd in extreme sporten als nachtsurfen en skydiven. Uiteindelijk moet Johnny kiezen tussen zijn plicht en vriendschap.

Regisseur Katryn Bigelow (Weight of water)
Acteurs Patrick Swayze (Dirty Dancing)
Keanu Reeves (Matrix)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 122 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 9,99



Hamlet Release datum DVD 12 augustus 2004


Hamlet, Prins van Denemarken, keert terug naar zijn vaderland wanneer zijn vader, de koning, sterft. Zijn moeder Gertrude is al hertrouwd met zijn oom Claudius, de nieuwe koning. Ze dringen bij Hamlet aan om hem te laten trouwen met zijn geliefde Ophelia. Wanneer de geest van zijn vader echter verschijnt om Hamlet te vertellen dat hij door Claudius en Gertrude vermoord is, is Hamlet uit op wraak.

Regisseur Franco Zeffirelli (Tea with Mussolini)
Acteurs Mel Gibson (Braveheart)
Glenn Close (The House of the Spirits)
Alan Bates (Gosford Park)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Enhanced Dolby 5.1en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 129 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer, Documentary
Cap DVD € 19, 99



One point 0 Release datum DVD 26 augustus 2004


Computerprogrammeur Simon J. slijt zijn dagen in een grauw appartement waar
Computerprogrammeur Simon J. slijt zijn dagen in een grauw appartement waar hij in afzondering werkt achter zijn monitor. Dan verschijnt er op onverklaarbare wijze een doosje in zijn woning. De doosjes blijven opduiken en Simon weet niet van wie ze afkomstig zijn, laat staan hoe ze in zijn appartement komen. Zijn ze soms van zijn vreemde buurman die zich verdiept in SM films, of komen ze van zijn andere buurman, een wetenschapper die obsessief werkt aan een robot met een babyhoofdje? Of zit de mooie maar gevaarlijk gefrustreerde Trish die hem uit liefde kan doden, hierachter? De waarheid openbaart zich als een nachtmerrie waar Simon zo snel mogelijk uit wil ontwaken...

Regisseurs Jeff Renfroe en Marteinn Thorsson
Acteurs Jeremy Sisto (Thirteen)
Deborah Unger (The Game)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Thriller
Audio Enhanced Dolby 5.1
Aspect Ratio 4:3 (1,33)
Disc Format DVD- 5
Feature Length 94 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14, 99



The Toolbox Murders Release datum DVD 26 augustus 2004


Nell en Steven Burrows vertrekken vol goede moed naar Los Angeles om een frisse start te maken. Ze nemen hun intrek in het Lusman Gebouw, een historisch appartementencomplex in Hollywood. Er is iets vreemds aan de hand en de mysterieuze symbolen in het gebouw
blijken heel wat meer te herbergen dan slechts schone decoratie. Er schuilt zwarte magie in het complex en diep in het gebouw sluimeren kwade machten. Het kwaad manifesteert zich in de vorm van een meedogenloze moordenaar die de bewoners met de inhoud van zijn
gereedschapskist één voor één voor afslacht. Wat is de identiteit van deze koelbloedige moordenaar en is hij te stoppen?

Regisseur Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre)
Acteurs Angela Bettis (May)
Juliet Landau (Reposessed)
Brent Roam (Tremors 4)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Thriller
Audio Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 91 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14,99



Don’s Plum Release datum DVD 26 augustus 2004


Op zaterdagavond is het voor Brad (Scott Bloom), Jeremy (Kevin) Connolly), Ian (Tobey Maguire) en Derek (Leonardo DiCaprio) dé uitdaging een meisje te versieren. In het plaatselijke café Don\'s Plum, verleidt Bart Sara, stort Jeremy zich in het avontuur met de wilde
liftster Amy, weet Ian met veel moeite Juliet over te halen en scoort Derek, ondanks vele pogingen, vanavond niet. Ze gaan geen onderwerp uit de weg; homo seks, bi-seks, hetero seks, goede seks en slechte seks, zware tijden, goede tijden, zelfmoord en molestatie.
De jongelui confronteren elkaar met pittige kwesties, ze dagen elkaar uit en met het vordereren van de nacht worden de openbaringen steeds schokkender. De jongens dachten elkaar door en door te kennen, echter vanavond blijkt het tegendeel. Het steekspel
valt niet bij iedereen even goed en een felle ruzie is het gevolg.

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Speelfilm
Audio Mono
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 96 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14, 99


Streamers Release datum DVD 12 augustus 2004


Vier jonge mannen worden samen naar Vietnam gestuurd om aan de frontlinie te vechten. Helaas wordt de vriendschapsband van de mannen heel wat minder hecht als één van hen homoseksueel blijkt te zijn. Bekroonde film van van Robert Altman (M.A.S.H., Short Cuts, Gosford Park) waarvoor de volledige cast in Venetië de Coppa Volpi ontving voor Beste Acteur.

Regisseur Robert Altman (M.A.S.H)
Acteurs Matthew Modine
Michael Wright

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Speelfilm
Audio Mono
Aspect Ratio 4:3 Anamorphic (1,33)
Disc Format DVD- 5
Feature Length 114 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 9, 99



Unhook the Stars Release datum DVD 12 augustus 2004

Mildred, een weduwe van middelbare leeftijd, komt alleen te staan als haar kinderen het huis verlaten. Ze ontmoet Monica, een alleenstaande moeder die haar leert dat er meer in het leven is dan alleen voor anderen te zorgen. Er ontstaat een mooie vriendschap, niet alleen tussen de twee vrouwen maar ook tussen Mildred en het zoontje, J.J.

Regisseur Nick Cassavetes (She’s so Lovely)
Acteurs Gena Rowlands (Gloria)
Gérard Depardieu (the Man in the Iron Mask)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Speelfilm
Audio Enhanced Dolby 5.1, Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 100 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 9, 99


ID Release datum DVD 12 augustus 2004


John is een Britse politieagent. Samen met drie collega’s gaat hij undercover bij een groep hooligans om de leiders te kunnen oppakken. Deze rol slokt John echter helemaal op. De grenzen tussen zijn baan als agent en zijn rol als hooligan beginnen langzaam in Johns hoofd te vervagen.

Regisseur Philip Davis
Acteurs Reece Dinsdale
Richard Graham

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Actie/Thriller
Audio Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 4:3 (1,33)
Disc Format DVD- 5
Feature Length 103 minuten
Cap DVD € 19, 99



Justine Release datum DVD 12 augustus 2004


Zusjes Justine en Juliette worden uit het klooster gejaagd nadat hun moeder is overleden. Juliette valt van de ene gemene daad in de andere en leidt een liederlijk leven waarvoor ze
ruimschoots beloond wordt. Voor Justine is het anders, ze probeert voorbeeldig te leven in goede zeden, waarvoor ze keer op keer krijgt te lijden. Zeker als ze terecht komt bij een broederschap van genot door lust en plezier. Justine leert de lessen van het leven op de zware manier maar blijft haar goedheid en eerbied bewaren.

Regisseur Jess Franco (Bram Stoker’s Count Dracula)
Acteurs Klaus Kinksi
Romina Power

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Mono
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 119 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 19, 99


Grimm Release datum DVD 12 augustus 2004


Jacob en zijn zus Marie worden op een koude winterdag in het bos achtergelaten door hun werkeloze vader. Jacob vindt in zijn jas een briefje van zijn moeder waarin zij hen maant naar haar broer in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje blijkt hun oom te zijn overleden. Marie
ontmoet Diego, een Spaanse chirurg, en wordt verliefd op hem. Diego woont samen met
zijn zieke, overheersende zuster Teresa. De jaloerse Jacob probeert zijn zusje bij Diego weg te krijgen. Als dat niet lukt, begint hij zijn zwager te tarten. Al snel blijkt dat dit voor niemand onbestraft blijft.

Regisseur Alex van Warmerdam
Acteurs Halina Reijn (De Passievrucht)
Jacob Derwig (Lek)
Annet Malherbe ( Verder dan de Maan)

DVD Specificaties:
Taal Nederlands en Spaans
Ondertiteling Frans
Genre Speelfilm
Audio DTS, Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 99 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 24, 99


Autumn Sun Release datum DVD 12 augustus 2004

Clara Goldstein is een prachtige joodse vrouw van middelbare leeftijd die zich vanwege een
komend bezoek van haar Amerikaanse broer gedwongen voelt om een relatie te creëren met een man met hetzelfde geloof. Ze plaatst een contactadvertentie en ontmoet Raul, een
knappe, charmante en beschaafde man. Al snel ontdenkt ze dat hij een heiden is,
waardoor hij niet aan haar ideaalbeeld voldoet. Maar omdat ze geen alternatief heeft,
geeft Clara hem een spoedcursus in het judaïsme. Hun samenwerking is zowel
humoristisch als boeiend en zit vol valkuilen. Deze twee volwassen mensen wagen een
laatste kans op een betekenisvolle relatie in hun leven.

DVD Specificaties:
Taal Spaans
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 106 minuten
Cap DVD € 9, 99



Deadly Advice Release datum DVD 12 augustus 2004


Zwarter dan zwart, zo is de humor in Deadly Advice prima te omschrijven. Het decor is een klein stadje in Wales, dat ten prooi valt aan de grillen van een moordlustige tiener. Na een ‘ontmoeting’ met de geest van een negentiende-eeuwse moordenaar, besluit de opstandige tiener Jodie Greenwood zijn trucs met een bijl toe te passen op haar eigen familie. Eerst ontvangt haar overbezorgde moeder verschillende bijlslagen. Daarna krijgt Jodie de smaak te pakken. Het worden stormachtige tijden in Wales.

Regisseur Mandy Fletcher (Blackadder)
Acteurs Jane Horrocks (Little Voice)
Brenda Fricker
Imelda Staunton
Jonathan Pryce

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Komedie
Audio Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 91 minuten
Cap DVD € 9,99



Party Monster Release datum DVD 26 augustus 2004


Michael Alig is de selfmade feestpromoter die diepe sporen naliet in de nachtclubs van
New York City in de jaren ’80 en ‘90. Niets was hem te gek, niets was hem te wild en geen
drug bleef ongebruikt. Zijn verhaal begint als zovelen voor hem: een onschuldige, fris ogende jongeman die met grote dromen in New York City komt. En zowaar, na korte tijd weet Michael zich op te werpen als de organisator van megaparties in de roemruchte Limelight club. Maar met de extravagante feesten komen ook de drugs, de alcohol en de paranoia. In Michael’s wilde wereld is maar moeilijk te onderscheiden wat werkelijkheid en wat fictie is. Maar de moord op zijn drugsdealer Angel is allerminst fictie. Dat is een harde en lugubere werkelijkheid. Gebaseerd op het boek van James St James vertellen regisseurs Fenton Bailey en Randy Barbato het schokkende relaas van de opkomst en ondergang van Michael Alig,in de film vertolkt door ex-kindster Macauley Culkin.

Regisseur Fenton Bailey en Randy Barbato
Acteurs Macauley Culkin (Home Alone)
Chloë Sevigny (Dogville)
Natasha Lyonne (American Pie 2)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD-5
Feature Length 98 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14,99



Ju-on the Grudge 2 Release datum DVD 26 augustus 2004


Actrice Harase Kyoko weet niets van Ju-on, een vloek die geboren wordt dankzij de wrok van iemand die met krachtige boosheid overlijdt. Van horrorfilms weet ze des te meer en wordt getypecast als “Horrorkoningin. Als zij zwanger blijkt te zijn van haar vriend Masashi, denk ze erover om te stoppen met werken. Toch accepteert ze een acteerklus voor een paranormale TV-show, waarvoor ze een met geesten bevolkt huis bezoekt. In dat huis is jaren eerder een vrouw vermoord door haar man, die daarna enkele straten verderop dood werd gevonden. Van hun zesjarige zoon in nooit mee iets vernomen. Sindsdien zijn alle mensen die in dat huis hebben gewoond op onverklaarbare wijze overleden.

Ook Masahi overlijdt, door een auto-ongeluk, en Harase krijgt een miskraam. Toch voelt ze later nog leven in haar buik en de gynaecoloog geeft haar de lugubere mededeling dat alles in orde is met haar zwangerschap.

Regisseur Takashi Shimizu
Acteurs Kei Horie
Yui Ichikawa
Shingpo Katsurayama

DVD Specificaties:
Taal Japans
Ondertiteling Nederlands
Genre Horror
Audio Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 95 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14,99


Fiorile Release datum DVD 26 augustus 2004


Intrigerend verhaal waarin 2 kinderen die onderweg zijn naar hun grootvader, het verhaal wordt verteld over de vloek die al 200 jaar hun familie in zijn greep houdt. Tijdens Napoleon’s invasie van Italië, verliest Elisabetta Benedetti haar hart aan de Franse soldaat Jean. Hij gaat zo in haar op dat hij niet merkt dat het goud dat hij moet bewaken wordt gestolen door Elisabetta’s broer Corrado. Deze diefstal roept de vloek af over de Benedetti’s… Het goud brengt de familie grote rijkdom, maar tegelijkertijd raken zij gecorrumpeerd en
worden al snel gehaat door hun vrienden die hen nu de Maledetti’s noemen -de vervloekten-. Massimo de grootvader van de 2 kinderen is de laatste in de lijn der vervloekten, maar zal de vloek ook daadwerkelijk bij hem eindigen...?

Regisseurs Paolo en Vittorio Taviani
Acteurs Claudio Bigagli
Galatea Ranzi

DVD Specificaties:
Taal Italiaans
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Mono
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD-9
Feature Length 120 minuten
Extra’s Cast & Crew Information
Cap DVD € 19, 99



Le Placard Release datum DVD 12 augustus 2004


De zachtaardige Francois Pignon werkt als accountant in een rubberfabriek. Hij staat op het punt ontslagen te worden. Maar dan komt zijn buurman op een lumineus idee. Francois zou het gerucht moeten gaan verspreiden dat hij homoseksueel is. De directie zal zich dan wel drie keer bedenken voordat ze hem ontslaan. Een proces wegens discriminatie op grond van seksuele geaardheid is wel het laatste waarop ze zitten te wachten. Het plan slaagt, maar hij staat nu wel te boek als homo.

Regisseur Francis Veber (Le Cage aux Folies)
Acteurs Daniel Auteuil (Le Huitième Jour)
Gérard Depardieu (Asterix &Obelix),

DVD Specificaties:
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Genre Komedie
Audio Dolby 5.1, Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 82 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 19, 99


Loulou Release datum DVD 12 augustus 2004


Pialat scoorde met deze film zijn eerste internationale succes, mede dankzij de intense acteerprestaties van Huppert en Depardieu. Nelly werkt op een reclame bureau en is getrouwd met haar baas. Als ze hem verlaat is dat niet voor een andere intellectueel uit de middenklasse, maar voor de charismatische Loulou, een onontwikkelde en half criminele
jonge nietsnut die haar echter intens seksueel genot verschaft. Ondanks hun fysieke intimiteit blijven de klasse verschillen bestaan, wat aanleiding geeft tot een tragisch misverstand als Nelly zwanger wordt…

Regisseur Maurice Pialat (Sous le Soleil de Satan)
Acteurs Isabelle Huppert (8 femmes)
Gérard Depardieu (Jean de Florette)
Guy Marchand (Garde a Vue)

DVD Specificaties:
Taal Frans
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Mono
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic (1,66)
Disc Format DVD- 5
Feature Length 100 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 19, 99


Querelle Release datum DVD 12 augustus 2004

Fassbinder’s laatste film is een surrealistische film over de frustraties van het homo-zijn in een kleinburgerlijke samenleving. De moordzuchtige, drugssmokkelende zeeman Querelle wordt gered door een Grote Opofferende Liefde uit de hel die een gokkende kroegbaas in de
havenstad Brest geschapen heeft. Gebaseerd op de controversiële roman van Jean Genet.

Regisseur Rainer Werner Fassbinder (Lola)
Acteurs Brad Davis
Jeanne Moreau

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Mono
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic (2,35)
Disc Format DVD- 5
Feature Length 104 minuten
Cap DVD € 24, 99



The Emperor’s Wife Release datum DVD 26 augustus 2004


De Keizer heeft zorgen. De Keizerin heeft hem nog steeds geen troonopvolger geschonken. De wet van het Land van 1001 Nacht schrijft voor dat hij in dat geval na zeven jaar zijn vrouw moet verbannen en op zoek moet gaan naar een andere vrouw die hem een zoon kan baren. Na een intensieve selectie wordt de schone Sabah door de hofmaarschalk het paleis binnengesmokkeld. Echter de Keizerin is op de hoogte van het naderende onheil
en laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Terwijl ze wanhopig probeert om alsnog zwanger te raken, spant ze ook samen om de Keizer van de troon te stoten. Ze weet dat de hofmaarschalk een nieuwe Keizerin het paleis in heeft gesmokkeld en zet hem onder druk.
Dat heeft ongekende gevolgen en gaandeweg ontvouwt zich een ware tragedie tussen de paleismuren. Wie triomfeert in dit spel vol leugens, intriges en verraad en zal uiteindelijk op de troon zitten?

Regisseur Julien Vrebos (Le Bal Masqué)
Acteurs Jonathan Rhys-Meyers (Bend it Like Beckham)
Max Beesley (The Last Minute)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Speelfilm
Audio DTS, Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 97 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer, Making of
Cap DVD € 19,99



In Sole anche di notte (alleen NL)
Release datum DVD 26 augustus 2004


Baron Sergio Giuramondo, lid van het hof van Charles III van Napels, is een mooie toekomst en glansrijke carrière voorbestemd. Maar op de avond voor zijn bruiloft komt hij er achter dat zijn verloofde de maîtresse van de Koning is geweest. Gedreven door trots en verlangen naar rust wordt Sergio een monnik en daarna een kluizenaar op Mount Petra. Zijn rust wordt verstoord door pelgrims die hem bezoeken vanwege vermeende wonderlijke krachten en vrouwen die beweren hem te kunnen verleiden. Hij vlucht uit wanhoop en doet een poging tot zelfmoord. Maar zijn wil om te leven blijkt sterker en hij keert terug naar zijn geboortegrond. Daar lijkt niets meer zoals hij het heeft achter gelaten.

Regisseur Paolo en Vittorio Taviani
Acteurs Julian Sands
Charlotte Gainsbourg

DVD Specificaties:
Taal Italiaans
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD-5
Feature Length 109 minuten
Extra’s Trailer, Cast & Crew Information
Cap DVD € 19,99



On a Moonlit Night Release datum DVD26 augustus 2004


John Knot, een Amerikaanse journalist die een artikel schrijft over AIDS en de invloed die deze ziekte op de patiënt en zijn omgeving heeft, raakt in Parijs weer in contact met zijn grote liefde Joelle. Als blijkt dat zij een dochter van hem heeft, besluit hij met Joelle te trouwen. Het prille geluk wordt echter wreed verstoord wanneer blijkt dat John zelf geïnfecteerd is met HIV. Hij keert halsoverkop terug naar New York zonder zijn vrouw en dochter op de hoogte te stellen. Joelle, komt achter de reden van zijn vertrek en vliegt naar New York om hem in zijn lot te steunen.
Regisseur Lina Wertmüller
Acteurs Rutger Hauer (Confessions of a Dangerous mind)
Peter O’Toole (Troy)
Faye Dunaway

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby Stereo
Aspect Ratio 4:3
Disc Format DVD- 9
Feature Length 111 minuten
Extra’s Cast & Crew Information
Cap DVD € 19,99



Veranderingen

Virtual Weapon Release datum 2 september 2004
Red Surf Release datum TBA
Hell Night Release datum TBA

Dame la Mano Release datum DVD 12 augustus 2004


In New York en de nabijgelegen Latino wijken in New Jersey leven veel Cubaanse ballingen. Wekelijks kijken zij uit naar zondag, de avond waarop ze zich kunnen uitleven op de versleten dansvloer van danslokaal La Esquina Habanera. Het doordeweeks zo gewone eettentje verandert op zondag in een zinderend danscafé. Dansen is voor Cubanen een levensbehoefte, zoals slapen, lopen, eten, vrijen en ademhalen. Dansen is meer dan een avondje uit, het is de zuurstof van de hoofdpersonen in deze film. Door muziek en dans vergeten ze hun dagelijkse beslommeringen. La Esquina Habanera heeft veel trouwe bezoekers. Sommigen zijn arbeiders, anderen musici of dansers en ieder van hen heeft een sterke band met de authentieke rumba. Het zijn mensen van alle leeftijden en sociale klassen die zorgen voor een gevarieerde aanblik: gouden kettingen, gelakte dansschoenen, pruiken, minirokjes, witte hoeden, zonnebrillen, oversized sweaters, wintermutsen en diepe decolleté’s. In Dame La Mano kijk je mee in de bijzondere levens van enkele trouwe bezoekers van het danscafé.

Regisseur Heddy Honigman

DVD Specificaties:
Taal Engels en Spaans
Ondertiteling Nederlands
Genre Documentaire
Audio Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD-5
Feature Length 112 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 19.99


Quality Film Collection

Op 26 augustus brengt A-Film Home Entertainment de eerste reeks films uit van het nieuwe
dvd-label “Quality Film Collection”. Onder dit label worden kwaliteitstitels in een mooie verpakking opnieuw uitgebracht op single DVD.

De eerste worp bestaat uit elf films, waarvan er zes een adviesprijs hebben van € 14,99 en vijf films een adviesprijs hebben van € 9,99.

Dances with wolves Release datum DVD 26 augustus 2004

Luitenant John Dunbar (Kevin Costner) vertrekt op een eenzame missie om de helpende hand te bieden bij de bescherming van een verafgelegen, door Sioux-indianen bedreigde legerpost. Zijn tocht voert hem over de eenzame vlakten van de Amerikaanse praire. Eenmaal ter plaatse sluit de diplomatieke Dunbar vriendschap met de argwanende indianen. Dunbar wordt liefdevol door hen opgenomen en wordt uiteindelijk verliefd op een bij de Sioux opgegroeide blanke vrouw. Als na enige tijd zijn collega\'s van het Amerikaanse leger opduiken en de Sioux door hen onder de voet dreigen te worden gelopen, komt Dunbar voor een zware keuze te staan. Dances With Wolves is een poëtisch in beeld gebracht relaas van een man die zijn ogen opent voor de werkelijkheid en kennismaakt met een nobel volk dat in eenvoud maar vol respect en begrip midden in de natuur staat. Kevin Costner leverde in 1990 met zijn prachtige regiedebuut een instant klassieker af. Dances With Wolves werd overladen met Oscars voor onder andere beste regie, beste film, beste scenario en beste soundtrack.

Regisseur Kevin Costner
Acteurs Kevin Costner
Mary McDonnell
Graham Greene

DVD Specificaties:
Taal Engels en Frans
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD-5
Feature Length 165 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer, Filmographies
Cap DVD € 14.99



House of the spirits Release datum 26 augustus 2004


In deze verfilming van de bestseller van Isabelle Allende volgen we drie generaties van de Chileense familie Treuba. Het verhaal begint in de rustige jaren twintig van de vorige eeuw en eindigt in de turbulente jaren zeventig. Hoofdpersoon is de arme Estaban Treuba (Jeremy Irons). Hij maakt de mooie Rosa Del Valle (Teri Polo) het hof. De twee hebben trouwplannen, maar als Rosa per ongeluk drinkt uit een vergiftigd glas dat bestemd was voor haar vader overlijdt zij. Vervolgens reist Esteban naar de plantage Tres Marias, waar hij een bloeiend bedrijf van maakt. In 1944 vraagt hij de zus van Rosa, de helderziende Clara (Meryl Streep), ten huwelijk. Samen met Estebans zuster Ferula (Glenn Close) verhuizen Esteban en Clara naar Tres Marias, waar hen een stormachtig leven wacht in de schaduw van de revolutie.

Regisseur Bille August
Acteurs Jeremy Irons
Meryl Streep (The Hours)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Enhanced 5.1 en Dolby 2.0
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 140 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14.99


Mulholland Drive Release datum 26 augustus 2004


Betty Elms (Naomi Watts) is een jonge ambitieuze actrice die hoopt haar geluk te vinden als actrice in Hollywood. Vlak na haar aankomst staat de mysterieuze Rita (Laura Harring) bij haar op de stoep. Ze heeft een ernstig auto-ongeluk gehad, is haar geheugen kwijt en duidelijk op de vlucht. Samen zijn ze vastbesloten om de identiteit van Rita terug te vinden. Ze komen steeds dichter bij de waarheid als het verhaal een totaal andere wending neemt...

Regisseur David Lynch (Twin Peaks)
Acteurs Justin Theroux
Naomi Watts (21 Grams)
Laura Harring

DVD Specificaties:
Taal Engels en Frans
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Speelfilm
Audio DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD-9
Feature Length 146 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14.99


La Stanza de Figlio (The Son’s Room) Release datum 26 augustus 2004


Giovanni, Paolo en hun tiener kinderen Irene en Andrea, leven in een klein stadje in Noord Italië. Giovanni is een psychiater. Dag na dag nemen zijn patiënten hem in vertrouwen over de eindeloze details van hun neuroses die een scherp contrast vormen met de orde in zijn eigen leven. Giovanni’s leven bestaat uit gewoontes die strikt worden nageleefd: hij leest, luistert naar muziek en put zichzelf uit met lange, eenzame marathons door de stad. Op een ochtend ontvangt Giovanni een dringend telefoontje van een patiënt en kan hij niet gaan joggen met zijn zoon zoals gepland. In plaats daarvan gaat Andrea, zijn zoon, met zijn vrienden duiken. Hij komt echter niet meer terug…

Regisseur Nanni Moretti
Acteurs Nanni Moretti
Laura Morante
Jasmine Trinca

DVD Specificaties:
Taal Italiaans en Engels
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 90 minuten
Extra’s Interview with Nanni Moretti, Trailers, Filmographies
Cap DVD € 14.99


Ramses Release datum 26 augustus 2004


De zanger, acteur en schilder Ramses Shaffy, icoon van het vrijgevochten intense bestaan van
de jaren zestig, wordt nu geconfronteerd met de gevolgen van zijn levenswijze. Hoewel de omstandigheden anders zijn geworden, is hij zichzelf gebleven.

Regisseur Pieter Fleury

DVD Specificaties:
Taal Nederlands
Ondertiteling Nederlands
Genre Documentaire
Audio Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo 2.0
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 5
Feature Length 70 minuten
Extra’s Originele Trailer, Discografie van Ramses, “Kill Your Darlings”: VPRO uitzending, 3 exclusief opgenomen Songs
Cap DVD € 14.99



Hable Con Ella Release datum 26 augustus 2004

Twee mannen zitten naast elkaar tijdens een dansoptreden zonder te weten dat ze enkele
maanden later bij toeval goede vrienden zullen worden. De ene man (Javier Cámara) is verpleger in een kliniek waar de andere (Darío Grandinetti) waakt bij het bed van zijn geliefde vrouw, een beroepstorero die in een dodelijke bewusteloosheid verkeert. De verpleger heeft een passie voor een jonge balletdanseres, maar ook zij ligt in coma...
De beide vrouwen bepalen het noodlot van de mannen en vormen vanuit hun verstilde
situatie uiteindelijk de basis van hun intense vriendschap.

Regisseur Pedro Almodóvar (All About my Mother)
Acteurs Javier Cámera (Sex and Lucia)
Darío Grandinetti

DVD Specificaties:
Taal Spaans
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 112 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer
Cap DVD € 14,99



The Weight of water Release datum 26 augustus 2004


Fotojournaliste Jean is samen met haar echtgenoot Thomas, zijn broer Rich en diens vriendin Adaline aangekomen op een klein eiland voor de kust van New Hampshire. De reden van haar bezoek is om de brute moord te onderzoeken die hier in 1873 op twee vrouwelijke Scandinavische immigranten gepleegd is. Hoewel een man terecht heeft gestaan voor de moorden en ook is opgehangen, is het misdrijf nog steeds een punt van discussie. Dan vindt Jean tijdens haar onderzoek een getuigenverklaring van de derde aanwezige vrouw die de aanslag overleefde. Als ze zich steeds meer verdiept in deze materie komt ze tot de huiveringwekkende conclusie dat haar leven nogal wat overeenkomsten vertoont met het leven van deze vrouw.

Ook begint ze langzaam te vermoeden dat haar man Thomas een relatie heeft met Adaline, waardoor een gespannen situatie vol jaloezie en wantrouwen zal ontstaan. Als dan ook nog een onheilspellende storm opsteekt, vallen voor Jean de puzzelstukjes uit haar verleden langzaam op zijn plaats.

Regisseur Katherine Bigelow
Acteurs Sean Penn (I am Sam)
Elizabeth Hurley (Austin Powers)

DVD Specificaties:
Taal Engels en Frans
Ondertiteling Nederlands en Frans
Genre Thriller
Audio DTS, Dolby 5.1 Engels, Dolby 5.1 Frans
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 113 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer, Interviews with Cast & Crew, Filmographies
Cap DVD € 9.99


1492 Conquest of paradise Release datum 26 augustus 2004

Een indrukwekkende film over Christopher Columbus\' (Gérard Depardieu) avontuurlijke ontdekkingsreis naar Amerika. Columbus weet koningin Isabel van Spanje (Sigourney Weaver) over te halen om zijn volgende expeditie te steunen. Hij wil naar het Westen varen om zo in het Oosten een nieuwe handelsroute naar Azië te vinden. Zijn ambitie om in vrede met de oorspronkelijke bevolking van de Nieuwe Wereld te leven wordt tegengewerkt door zijn volgelingen die er slechts op uit zijn het land en zijn bewoners uit te buiten. Een meeslepend en spectaculair verhaal vol ontdekking en verraad, dat voor Columbus uiteindelijk in vergetelheid en armoede zal eindigen.

Regisseur Ridley Scott
Acteurs Gérard Depardieu (Asterix & Obelix missie Cleopatra)
Sigourney Weaver (Alien)
Loren Dean (Enemy of the State)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Aktie/Avontuur
Audio Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 149 minuten
Cap DVD € 9.99



A river runs through it Release datum 26 augustus 2004


A River runs Through it is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van dominee Maclean
(TOM SKERRITT) en zijn twee zoons, Norman (CRAIG SHEFFER) en Paul Maclean (BRAD PITT) die opgroeien in de Amerikaanse staat Montana. Op het eerste gezicht een ideale vredelievende situatie. Maar de karaktereigenschappen van de norse, koppige dominee en die van zijn zoons Paul (een heethoofd met een zwak voor gokken en vrouwelijk schoon) en Norman (serieus en leergierig) zorgen regelmatig voor spanning in huize Maclean. Om hun vader te ontvluchten brengen de jongens veel tijd door op de Blackfoot Rivier. Hier delen ze hun passie, het vliegvissen. Door de jaren heen begint deze fijnzinnige, soms mystieke manier van vissen hun hoop en angsten te symboliseren, waardoor ze langzaam steeds dichter naar elkaar toe groeien totdat hier ineens een abrupt einde aan wordt gemaakt. Het decor van Montana aan het begin van deze eeuw maakt deze film betoverend als wel adembenemend: Een authentiek Amerikaans meesterwerk van Robert Redford.

Regisseur Robert Redford (The Horse Whisperer)
Acteurs Brad Pitt (Troy)

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Enhanced Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 123 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer, Cast & Crew Information, Other Trailers
Cap DVD € 9.99



Bloody Sunday Release datum 26 augustus 2004


Zondag 30 januari 1972, Derry, Noord- Ierland. Ivan Cooper organiseert een geweldloze demonstratie voor gelijke rechten tussen katholieken en protestanten. Het doel is alle geweld tussen beide partijen de wereld uit te helpen. Ondanks zijn overleg met de overheid en zijn pogingen om te onderhandelen met de Britse ordestrijdkrachten loopt de demonstratie uit de hand: dertien mensen worden door het leger in koelen bloede doodgeschoten. Sinds die dag staat 30 januari bekend als BLOODY SUNDAY . Deze confronterende film laat de gebeurtenissen zien die de lange en bloedige burgeroorlog in Noord-Ierland als gevolg hebben gekregen.

Regisseur Paul Greengrass
Acteurs James Nesbitt
Tim Pigott-Smith

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 105 minuten
Extra’s Original Theatrical Trailer, Cast & Crew Information, Trailers
Cap DVD € 9.99



Showgirls Release datum 26 augustus 2004


De ambitieuze Nomi Malone (ELIZABETH BERKLEY) is danseres in Las Vegas. Ze heeft één vurige wens en dat is als professionele showgirl dansen in de meest heftige en grootste show van Las Vegas. Tijdens haar bijbaantje als stripteasedanseres in de Cheetah Club wordt Nomi ontdekt door de geroutineerde danseres Cristal (GINA GERSHON). Voor ze het weet stapt ze een sprookjeswereld binnen van goud, glitter en glorie. Het succes heeft alleen ook zijn schaduwzijde en Nomi moet meer dan haar beste beentje voor zetten om zich staande te houden in de doortrapte danswereld van verbeten concurrentie en jaloezie. Het leven van een professionele danseres gaat niet over rozen en de top bereik je niet zonder offers te brengen. Zal Nomi sterk genoeg zijn om hieraan niet ten onder te gaan?

Regisseur Paul Verhoeven(Total Recall)
Acteurs Elizabeth Berkley (The Curse of the Jade Scorpion)
Gina Gershon

DVD Specificaties:
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Genre Speelfilm
Audio Dolby 5.1
Aspect Ratio 16:9 Anamorphic
Disc Format DVD- 9
Feature Length 128 minuten
Extra’s TBA
Cap DVD € 9.99

Recente artikelen

Laatste reacties

Ingo Deswert  |  02-07-2004

Fiorile, een uitstekende film die zeker de moeite waard is. Of de uitgave dat ook is valt af te wachten...
Lees meer >

Erik T  |  02-07-2004

eindelijk Point Break jippieeeee!!!! Deze is al een tijd geleden uitgebracht door 20th Century Fox met Dolby Digital 2.0-geluid en hier en daar nog steeds te...
Lees meer >

Frank  |  02-07-2004

eindelijk Point Break jippieeeee!!!! Deze is al een tijd geleden uitgebracht door 20th Century Fox met Dolby Digital 2.0-geluid en hier en daar nog steeds te...
Lees meer >

Erik T  |  02-07-2004

eindelijk Point Break jippieeeee!!!!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina