A-Film: Les Triplettes de Belleville 26 februari op DVD

Les Triplettes de Belleville genomineerd voor twee Oscars

Op 26 februari brengt A-Film Home Entertainment de animatiefilm Les Triplettes de Belleville op dvd uit in Nederland en Vlaanderen. Deze animatiefilm van Sylvain Chomet is genomineerd voor twee Oscars: BESTE ANIMATIEFILM en BESTE SONG. Het is voor het eerst dat een Belgische productie van een langspeel-animatiefilm deze eer toebedeeld krijgt. Op 29 februari worden de Oscars uitgereikt.

Eerder al werd Les Triplettes de Belleville genomineerd voor drie Césars. Daarnaast sleepte de film ook een BAFTA nominatie in de wacht.

Op deze disc staat bijna drie kwartier aan extra materiaal. U vindt er een DOCUMENTAIRE over de toekomst van ANIMATIEFILMS, de VIDEOCLIP van M en de MAKING OF van deze videoclip.

Centraal in deze film staat Madame Souza, de grootmoeder van Champion. Champion heeft een passie voor wielrennen en na jarenlange training slaagt hij erin mee te rijden met de Tour-de-France. Tijdens de race wordt hij ontvoerd, maar zijn grootmoeder gaat erop uit om hem te redden. Ze komt terecht in Belleville, waar ze kennis maakt met drie voormalig “Music Hall” sterren: “les Triplettes de Belleville”.

Ter ere van deze unieke nominatie organiseren de productiehuizen Walking the Dog, Vivi Film en Artdog, op de avond van de Oscar uitreiking een VIP-Oscar arrangement in Brussel.

Recente artikelen

Laatste reacties

EricO  |  25-02-2004

Zeker een goede film, alleen... Was A-film niet de maatschappij die toezegde al hun nieuwe uitgaves te voorzien van een DTS spoor? De Britse Tartan editie...
Lees meer >

Cloud  |  25-02-2004

Die ga ik zeker kopen, samen met Anyway the Wind Blows. Beide topfilms van A-film.
Lees meer >

Surya  |  24-02-2004

Heb ik gemist in de bios, maar zal hem zeker eens bekijken!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina