A-Film: Jos Stelling geëerd met eigen DVD-box

Grondlegger Nederlands Film Festival Jos Stelling geëerd met eigen DVD-box

Op 29 september is tijdens het Nederlands Film Festival in het Rembrandt Theater te Utrecht door goede vriend en production designer Gert Brinkers het eerste exemplaar van de JOS STELLING BOX uitgereikt aan Jos Stelling zelf. In deze DVD-box zijn acht speelfilms en drie ‘erotic tales’ van de filmmaker opgenomen.

Jos Stelling richtte vijfentwintig jaar geleden het Nederlands Film Festival op en in dit kader is de grondlegger deze jubileumeditie eregast van het Festival. Dit was voor de organisatie van het Festival hét moment om samen met filmdistributeur A-Film Distribution de JOS STELLING BOX te presenteren en direct aan de filmmaker uit te reiken.

In het bijzijn van acteurs Stephane Excoffier en Jim van de Woude - hoofdrolspelers uit zijn film De Wisselwachter uit 1986- kreeg Stelling uit handen van Gert Brinkers de box uitgereikt. Aansluitend op de uitreiking werd de film De Wisselwachter vertoond.

De verzameling van het succesvolle oeuvre van Jos Stelling bevat de volledige filmografie van de filmmaker op dit moment: Mariken van Nieumeghen (1974), Elckerlyc (1975), Rembrandt fecit 1669 (1977), De Pretenders (1981), De Illusionist (1983), De Wisselwachter (1986), De Vliegende Hollander (1995), De wachtkamer (1996), No Trains No Planes (1999), The Gas Station (2000) en The Gallery (2003). Bovendien bevat de box ook bonusmateriaal, zoals een ‘making of’ van De Wisselwachter en De Vliegende Hollander, een compilatiefilm van Rimko Haanstra en een interview met Jos Stelling zelf.

De JOS STELLING DVD-box is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de betere DVD-winkel.

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  14-03-2006

Rembrandt fecit 1669 is pas los uitgebracht, wie weet volgen er meer. De box is inmiddels trouwens te vinden voor rond de 89 euro. En dat vind ik persoonlijk ge...
Lees meer >

bart1971  |  14-03-2006

Inderdaad jammer dat ze niet los verkrijgbaar zijn. Vind deze box behoorlijk prijzig en dat weerhoudt me ervan om 'em aan te schaffen.
Lees meer >

Theo B  |  03-10-2005

Zucht, ik ben al die A-Film boxen serieus beu. Waarom komen die films niet afzonderlijk uit? Ik heb geen zin om 150 euro te spenderen om 1 of 2 films te kunnen ...
Lees meer >

Quido  |  03-10-2005

Ik vind het bijzonder mooie initiatieven. Als zo'n box goed verzorgd is, met wat achtergrondinformatie ed. krijg je veel inzicht in een regisseur. Dit gevoel ha...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina