A-Film: DVD releases in juni 2006

A-Film: DVD releases in juni 2006



JAZZ IS MY RELIGION
Deze documentaire biedt een zeer persoonlijke ontmoeting met schrijver, speedgebruiker, up-tempo dichter en jazz-DJ Jules Deelder. We volgen Deelder op zijn tochten naar jazzfestivals, avonden waarop hij zelf voor publiek jazzmuziek draait, en op zijn zoektochten naar zeldzame platen. Dit alles wordt afgewisseld met fotomateriaal uit zijn privé-archief, fragmenten uit tv-programma’s en interviews met literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert, Simon Vinkenoog en de muzikanten Willem Breuker en Hans Dulfer die zijn passie voor de jazz delen. Jules spreekt openhartig over zijn passie voor de jazz, vriendschap en drugsgebruik, de dichtkunst, zijn favoriete artiesten en de up-tempo poëet analyseert zijn liefde voor het leven.
De essentie van Jules, een man van veel woorden maar een moeilijk te doorgronden persoonlijkheid, laat zich het best vertalen in dramatische gestileerde zwart/wit beelden.

Releasedatum: 08-06-2006

Regisseur Gerard Wessel
Cast Jules Deelder, Hans Dulfer, Bart Chabot, Remco Campert, e.a
Speelduur 80 min

Geluid/Taal Nederlands: DOLBY STEREO
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat 4:3 (1.33)
Disc formaat DVD 5
Extra\'s:  Originele Trailer - Achter de Schermen (+/- 11 min) - Wie is Jules Deelder? (+/- 1 min) - Setfoto\'s


BROKEN FLOWERS*
Don is een verstokte vrijgezel die net weer is gedumpt door zijn laatste minnares. Als hij een mysterieuze roze brief krijgt van een anonieme vlam uit zijn amoureuze verleden besluit hij op zoek te gaan naar de dame. Vooral omdat hij verneemt dat hij een 19- jarige zoon heeft.

CANNES FILM FESTIVAL
GRAND PRIX

Releasedatum: 08-06-2006

Regisseur Jim Jarmusch (Coffee & Cigarettes)
Cast Bill Murray (Lost in Translation, Coffee & Cigarettes)
Sharon Stone (Basic Instinct)
Jessica Lange (Don\'t come knocking)
Speelduur 105 min

Geluid/Taal Engels: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,77)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s:  Original Theatrical Trailer - Girls on the Bus (+/- 2 min) - Start to Finish (+/- 8 min) - Farmhouse (+/- 4 min) - Soundtrack Information

Alleen distributierechten in Nederland.


CACHé*
Georges, presentator van een literair TV-programma, ontvangt pakketjes met verontrustende tekeningen en videobanden. Ongemerkt zijn er uren beelden van zijn huis en familie opgenomen. De politie kan weinig doen omdat er geen onmiddellijk gevaar dreigt. Geleidelijk worden de banden steeds persoonlijker en gaat Georges zelf op zoek. Hij moet gaan graven in zijn verleden om er achter te komen wie hem bedreigt.

CANNES FILM FESTIVAL
WINNAAR BESTE REGISSEUR
PRIZE OF ECUMENICAL JURY

EUROPEAN FILM AWARD
WINNAAR BESTE ACTEUR
WINNAAR BESTE REGISSEUR
WINNAAR BESTE FILM

Releasedatum: 22-06-2006

Regisseur Michael Haneke (Le Temps du Loup)
Cast Juliette Binoche (The English Patient, Chocolat)
Daniel Auteuil (Jean de Florette)
Annie Girardot (La Pianiste)
Speelduur 117 min

Geluid/Taal Frans: DOLBY 5.1
Duits: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Duits
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,77)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer - Interview with Michael Haneke (+- 28 min) - Making of \'Face Caché\' (+- 32 min)


OLIVER TWIST
Het weesjongetje Oliver komt na vele omzwervingen in Londen terecht bij de zakkenrollersbende van Fagin. Maar de nette heer Mr Brownlow heeft het beter voor met Oliver. Het is alleen de vraag of Fagin en de brute Bill Sykes de jongen willen laten gaan. Hij kan hen immers verraden bij de politie.

Releasedatum: 08-06-2006

Regisseur Roman Polanski (The Pianist, Chinatown, Repulsion)
Cast Ben Kingsley (Schindler\'s List)
Barney Clark
Jamie Foreman
Speelduur 130 min

Geluid/Taal Engels: DOLBY 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Kidding with Oliver Twist (+/- 5 min)


THE MOTORCYCLE DIARIES*
In 1952 trokken twee jonge Argentijnen, Ernesto Guevara en Alberto Granado, samen op reis door Latijns-Amerika om de échte wereld buiten Buenos Aires te verkennen.

Ernesto is een 23-jarige student geneeskunde die gespecialiseerd is in lepra-onderzoek en op het punt staat zijn diploma te halen ; Alberto is 29 en werkt als biochemicus in een kliniek.
De film vertelt niet alleen de belevenissen van het avontuurlijke duo, maar ook hun confrontatie met de onrechtvaardigheden van een onverbiddelijk klassensysteem.

Met hun uitgesproken zucht naar avontuur beginnen de vrienden hun hachelijke reis op een oude afgetakelde Norton 500 uit 1939. Alhoewel de oude motor het reeds na enkele maanden begeeft, besluiten ze voort te trekken met de middelen die zij onderweg kunnen vinden. Naarmate hun reis vordert worden zij steeds meer geconfronteerd met wisselende geografische maar ook sociale en culturele invloeden die een diepe indruk op hen nalaten.
Wanneer ze tenslotte in een lepra-gemeenschap in het Peruviaanse Amazonegebied belanden, wordt bij beide mannen een bewustwordingsproces tot gang gebracht dat hun latere politieke en sociale ambities zal bepalen.

Geïnspireerd op de dagboeken van zowel Alberto Granado als de man die later bekend zou worden als « El Che », is « The Motorcycle Diaries » op de eerste plaats een zoektocht naar het innerlijke en naar de origines van een revolutionaire geest.

WINNAAR OSCAR® BESTE SONG

Releasedatum: 08-06-2006

Regisseur Walter Salles (Central do Brasil)
Cast Gael García Bernal (The King, La Mala Educación)
Rodrigo de la Serna
Speelduur 128 min
Label Quality Film Collection

Geluid/Taal Spaans: DTS 5.1, DOLBY 5.1
Frans: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer


AE FOND KISS*
Casim is een tweede generatie Pakistani in Glasgow. Hij werkt als DJ in de coolste clubs van Glasgow en droomt ervan ooit zijn eigen club te openen. Zijn ouders Tariq en Sadia zijn overtuigde moslims en hebben hem uitgehuwelijkt aan zijn
beeldschone nichtje Jasmine, die onderweg is naar Engeland. Maar de huwelijksplannen komen op losse schroeven te staan als Casim Roisin ontmoet. Roisin is lerares op de school van zijn zus Tahara en is heel anders dan de vrouwen die hij tot nu toe heeft ontmoet. Ze ziet er fantastisch uit, is intelligent en heeft zeker een eigen wil. Casim en Roisin worden smoorverliefd op elkaar. Maar Casim weet maar al te goed dat zijn ouders deze relatie met een ‘goree’, een blank meisje, nooit zullen goedkeuren, ook wanneer hij nog niet uitgehuwelijkt zou zijn. En ook Roisin, die katholiek is, krijgt niet erg veel steun uit haar eigen achterban. Als hun heimelijke relatie ontdekt wordt, zijn gevolgen niet te overzien en het ‘schandaal’ reikt ver. Het wordt een ware slag tussen culturen en persoonlijkheden die niet zonder gevolgen zal blijven.

Releasedatum: 08-06-2006

Regisseur Ken Loach (Sweet Sixteen, Raining Stones)
Cast Atta Yaqub
Eva Birthistle (Breakfast on Pluto)
Speelduur 104 min
Label Quality Film Collection

Geluid/Taal Engels: DOLBY 5.1
Frans: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Making of (+/- 23 min)


GRIZZLY MAN
In GRIZZLY MAN richt de meermaals bekroonde regisseur Werner Herzog zich op het leven en de dood van amateur grizzly beer expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzly en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park. (De beer die vermoedelijk de levens van de twee op zijn geweten had werd later door medewerkers van het park doodgeschoten).

Herzog maakt gebruik van Treadwell’s eigen schokkende documentaire beelden om een genuanceerd portret te schilderen van een complexe en boeiende persoonlijkheid terwijl hij daarbij ook de grotere kwestie van de ongemakkelijke relatie tussen mens en natuur aan de kaak stelt.

Releasedatum: 22-06-2006

Regisseur Werner Herzog (The White Diamond)
Cast Timothy Treadwell
Amie Huguenard
Franc G. Fallico
Speelduur 103 min

Geluid/Taal Engels: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,77)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Achter de Schermen: de Filmmuziek (+/- 54 min)


MODERN GAY CLASSICS (BOX)
Vier hoogtepunten uit de filmgeschiedenis en homocultuur samen in één box Fassbinder’s erotische zwanenzang Querelle, Almodóvars meesterwerk La Mala Educación, en boegbeelden Stephen Fry in Wilde en Harvey Fierstein in Torch Song Trilogy.

Releasedatum: 22-06-2006

Torch Song Trilogy
Arnold is een travestiet die zijn brood verdient als entertainer in een nachtclub. Door zijn wrange humor houdt hij iedereen op afstand en hoewel hij verlangt naar een monotone relatie laat hij het zelf nooit zo ver komen. Hij wordt verliefd op Ed, een biseksueel die niet openlijk voor zijn homofiele kant durft uit te komen, waardoor hun relatie strandt. Kort daarna wordt hij verliefd op Alan, een jonge, onbevangen man die niet bang is voor zijn gevoelens uit te komen. Alan en Arnold gaan samenwonen en adopteren een kind, maar dan maakt een tragedie een einde aan hun prille geluk...

Disc Torch Song Trilogy- Paul Bogart
Geluid/Taal Engels: DTS 5.1, DOLBY 5.1
Ondertiteling Frans, Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Commentary Track by writer Harvey Fierstein (not subtitled)

La Mala Educación
Begin jaren ’60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, film en angst op een christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen en neemt er ook aan deel. De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren ’70 en in de jaren ’80. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommigen van hen.

Disc La Mala Educación- Pedro Almodóvar
Geluid/Taal Spaans: DOLBY 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Trailers & TV Spots (+/- 3 min)
Deleted Scenes (+/- 5 min)
Making of (+/- 2 min)
Photo Galleries
Press Books

Querelle*
Fassbinder’s laatste film is een surrealistische film over de frustraties van het homo-zijn in een kleinburgerlijke samenleving.De moordzuchtige, drugssmokkelende zeeman Querelle word gered door een Grote Opofferende Liefde uit de hel die een gokkende kroegbaas in de havenstad Brest geschapen heeft.

Disc Querelle- Reiner Werner Fassbinder
Geluid/Taal Engels: MONO
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 5
Extra\'s géén extra\'s

Wilde
‘Wilde’ is het verhaal van Oscar Wilde: genie, dichter, toneelschrijver en de Eerste Moderne Man die zich op latere leeftijd bewust wordt van zijn homoseksualiteit, enorm worstelt met de balans tussen zijn huwelijk, het vaderschap, zijn carrière en zijn obsessieve liefde voor Lord Alfred Douglas, bijgenaamd Bosie. De gewelddadige vader van Bosie, Markies Queensberry, stuurt aan op een juridische confrontatie door Wilde in het openbaar te beschuldigen van perversiteiten. Wilde weigert het land te ontvluchten en wordt uiteindelijk veroordeeld tot 2 jaar dwangarbeid door de intolerante Victoriaanse rechtspraak. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Disc Wilde- Brian Gilbert
Geluid/Taal Engels: DOLBY STEREO, ENHANCED 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 5
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Documentary: Simply Wilde (+/- 26 min)
 


OVERIGE TITELS OP 8 JUNI 2006:

Bad Lieutenant
The Bow* (a.k.a Hwal)
Paper Clips
Zaïna, Cavalière de l \'Atlas*
PS I love you

QUALITY FILM COLLECTION: RELEASE 8 JUNI 2006

Belly of an Architect
Life is a Miracle*
Cul-de-Sac*
Kandahar*
Atame!*
In this World*
The Hidden Fortress
Le Temps du Loup*

* DEZE RELEASE IS EEN GEMEENSCHAPPELIJKE ACQUISITIE VAN A-FILM EN CINÉART.

OVERIGE RELEASES 22 JUNI 2006

Het Zwijgen
Indochine (WINNAAR OSCAR® BESTE BUITENLANDSE FILM)
Darshan

EXTRA RELEASE MEI 2006

Eilandgasten

Recente artikelen

Laatste reacties

Rickje  |  08-05-2006

Ik ben benieuwd naar Grizzly Man.. dus die kan het weleens worden
Lees meer >

sg_sg1  |  08-05-2006

Ik denk dat ik voor Modern Gay Classics ga. Alleen jammer dat ik La Mala Educacion al heb.
Lees meer >

Philippe  |  08-05-2006

Caché en Bad Lieutenant voor mij. 8)
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  08-05-2006

Goedkope maand voor mij :D Ziet niet echt iets tussen (wat ik nog niet heb).
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina