A-Film DVD en Blu-ray Disc releases in september


 

A-FILM DVD & Blu-ray Disc releases in september.


September staat in het teken van twee succesvolle Nederlandse TV series en de bioscoophit Black Butterflies met Carice van Houten en Rutger Hauer. Met 130.000 bezoekers werd de film over het leven van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker een groot succes voor regisseuse Paula van der Oest. De terugkeer van Rutger Hauer in een belangrijke rol in een nationale productie is een mooie opmaat voor zijn hoofdrol in De Heineken Ontvoering (vanaf 27 oktober in de bioscoop).

Het eerste seizoen van Van God Los werd erg goed ontvangen. De verhalen rond criminaliteit in Nederland shockeren en ontroeren. Een keur aan regisseurs, schrijvers en acteurs heeft zich laten inspireren door waargebeurde verhalen. Het eerste seizoen is nu verkrijgbaar op DVD. Het tweede seizoen is inmiddels aangekondigd.

De dames van Toren C keren terug met het derde seizoen van de hilarische sketches over de kantoorhel. Maike Meijer en Margôt Ros, die zelf de personages gestalte geven, voeren markante types op, die door hun werk tot elkaar veroordeeld zijn.

BLACK BUTTERFLIES (DVD & Blu-ray Disc)

covercoverOp treffende wijze wordt het veelbewogen korte leven geportretteerd van de getalenteerde kunstenares Ingrid Jonker wiens werk pas 29 jaar na haar dood de erkenning kreeg die het verdient. Nadat Nelson Mandela haar gedicht ‘Die Kind’ voordraagt bij zijn eerste rede voor het Zuid-Afrikaanse Parlement in 1994, herleeft de belangstelling voor haar werk. Sindsdien is het werk van Ingrid Jonker niet meer weg te denken uit de Zuid-Afrikaanse literatuur.

Regisseur   Paula van der Oest; 
Cast   Carice van Houten, Rutger Hauer, Liam Cunningham
Speelduur   98 min
 
DVD   
Geluid/Taal   Engels Dolby Digital 5.1
Beeldformaat   Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Ondertiteling   Nederlands
Extra  
  • Apartheid
  • Father and Daughter
  • How Ingrid met Jack
  • Ingrid Jonker
   
Blu-ray Disc  
Geluid/Taal   Engels DTS-HD MASTER Audio 5.1
Beeldformaat   1080p 16:9 (2.35:1)
Ondertiteling   Nederlands
Extra  
  • Apartheid
  • Father and Daughter
  • How Ingrid met Jack
  • Ingrid Jonker

Releasedatum: 01-09-2011

 


VAN GOD LOS (TV SERIE) (3 DVD)

coverVan God Los, de serie is een spannende dramaserie van negen losstaande afleveringen geïnspireerd op ware misdrijven.
In iedere aflevering laten de verschillende makers zien dat achter elke misdaad een genuanceerd verhaal zit. Een serie die niet het vooroordeel bevestigt, maar uitdaagt om zelf te oordelen.
De serie vertelt negen keer op bijzondere wijze een verhaal van slachtoffers én daders. Wat drijft iemand er nou echt toe om een ander iets verschrikkelijks aan te doen. En waarom wordt juist deze persoon slachtoffer?
Van de makers van TBS, Loft, Feuten en Bellicher; de Macht van Meneer Miller, met o.a. Georgina Verbaan, Carolien Spoor, Bracha van Doesburg, Önder Dogan, Sergio Hasselbaink, Hans Kesting, Ali Cifteci Terence Schreurs, Marcel Hensema, Tanja Jess, Halina Reijn, Tygo Gernandt & Victoria Koblenko e.a.;

Regisseur   Pieter Kuypers; Tim Oliehoek; David Lammers e.a.
Cast   Georgina Verbaan, Tygo Gernandt, Sergio Hasselbaink , Halina Reijn, Carolien Spoor, Victoria Koblenko, Bracha van Doesburgh  
 
DVD   
Geluid/Taal   Nederlands Dolby Digital 2.0
Beeldformaat   Anamorphic 16:9 (1.78:1)

Releasedatum: 29-09-2011

 


TOREN C - SEIZOEN 3 (DVD)

coverToren C, winnaar van de Lira Scenarioprijs, Seoul Drama Award en de Beeld en Geluid Award 2010.

Maike Meijer en Margot Ros zijn terug met het derde seizoen van de kantoorhel Toren C. Ze kruipen weer in de huid van zo'n 40 verschillende karakters die het bedrijvencomplex Toren C bevolken, een kantoorhel van 13 verdiepingen tot de nok toe gevuld met absurde situaties. Een aantal collega's is ontslagen en nieuwe vacatures zijn ingevuld, door onder anderen een werknemer met
onbedwingbare dansneigingen en een sollicitant met de eigenschappen van een paard. Op de achtste verdieping zitten zombies, in de kantoorkasten groeien weedplanten, in de bedrijfsvijver houdt zich een monster schuil en in de kelder bevindt zich bovendien een fight club. Wat verklaart toch die losse ledematen in de gang? Kan Dennie Christiaan de delegatiebijeenkomst redden met een optreden op het dak? Hoe kan een speelgoedhelikopter leiden tot kaalhoofdigheid? En bovenal; wie mag er dit keer onder de rokjes van de meisjes in de lift kijken?
Kijke, pannekoek!

Regisseur   Albert Jan van Rees; 
Cast   Maike Meijer, Margôt Ros
 
DVD   
Geluid/Taal   Nederlands Dolby Digital 2.0
Beeldformaat   Anamorphic 16:9 (1.78:1)

Releasedatum: 01-09-2011

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  27-08-2011

Volgens mij worden er van Black Butterflies door A-Film drie versies uitgebracht: 2 DVD-versies, waaronder een 2-disc Special Edition, en 1 Blu-ray-versie.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina