4 Balletfilms via Homescreen verkrijgbaar op DVD

Homescreen

 

 

Homescreen DVD ballet-releases in oktober en november

Onder het label Film & Ballet brengt Homescreen 3 bijzondere documentaires en de met 2 Oscars bekroonde geremasterde The Red Shoes in oktober en november uit op DVD.

 

La Danse - Le Ballet de L’Opera de Paris - Frederick Wiseman

coverIn La Danse - Le Ballet de l'Opera de Paris geeft Frederick Wiseman een fascinerende kijk in de wereld van de wereldberoemde Parijse opera.

Van de vissen in de diepste keldergewelven tot de bijen op het hoge dak, van de schoonmakers tot de premiers danseurs en het corps de ballet, Wiseman brengt alle lagen en standen binnen het statige operagebouw nauwgezet in kaart. Dit doet hij in zijn gebruikelijke observerende stijl, met een handheld camera, zonder toegevoegde
muziek of commentaar. Dat is ook niet nodig, want de zwijgende beelden van de verlaten gangen en eeuwenoude trappenhuizen waar de reflectie van het zonlicht op de vloeren valt spreken voor zich.

Een meesterwerk. De New York Times riep La Danse uit tot een van de beste dansfilms ooit gemaakt en was een succes in de bioscoop.

Releasedatum: 12 oktober

 

 

Romeo and Juliet - Paul Czinner

cover Prokofievs muziek gecombineerd met Shakespeares beroemde verhaal over de gedoemde geliefden. Het pad van de ware liefde leidt tot een tragisch einde voor Romeo en Juliet. Met in de hoofdrollen de wereldberoemde Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in de bloei van hun carrière. Het is niet overdreven om Rudolp Nureyev en Margot Fonteyn het meest indrukwekkende van alle danspartners te noemen en Sergei Prokofiev de meest getalenteerde 20e-eeuwse ballet componist. Deze beroemde uitvoering van het Royal Ballet is een meesterwerk en een must-have voor alle kunstliefhebbers.

Releasedatum: 12 oktober

 

 


Ballets Russes - Daniel Geller & Dayna Goldfine

coverZe kwamen. Ze dansten. Onze wereld was nooit meer hetzelfde. Schitterende documentaire over een revolutionaire dansgroep die beter bekend staat als de Ballets Russes. De documentaire begint bij de oprichting in 1909 door de befaamde Serge Diaghilev. Diaghilev ontwikkelde een meer gecompliceerde balletvorm waarin ook show elementen waren opgenomen. Wereldsterren als Alicia Markova, Irina Baranova en Marc Platt halen veelal geestige herinneringen op. Allen zijn nu tachtig of negentig maar nog steeds actief in de balletwereld.

De sappige, anekdotische interviews met de voormalige sterren gunnen de moderne kijker een unieke blik op de legendarische balletgroep. De regisseurs Dan Geller en Dayna Goldfine maken al zestien jaar samen documentaires. Ballets Russes is een documentaire geworden die het publiek zowel emotioneel als intellectueel aanspreekt; een film die niet alleen dansliefhebbers maar ook een breed publiek interesseert.
Dans is hier immers totaalkunst.

Releasedatum: 12 oktober

 


The Red Shoes [Special 2 disc (remastered) edition] - Michael Powell & Emeric Pressburger

coverImpresario Boris Lermontov vraagt het uiterste van zijn balletdanseressen. Zijn leerlingen kunnen hun talent ten volle benutten, maar betalen daarvoor wel een hoge prijs. De jonge ballerina Victoria Page (Moira Shearer) lijkt een ster te
gaan worden, maar als ze verliefd wordt op Craster, de componist van The Red Shoes, haalt ze de woede van de jaloerse Lermontov op haar hals. Ze wordt gedwongen te kiezen tussen de liefde of ballet.

Het romantische The Red Shoes is losjes gebaseerd op het beroemde sprookje De Rode Schoentjes van Hans Christian Andersen. The Red Shoes wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt en werd bekroond met een Golden Globe en 2 Oscars. Deze editie bevat de in volle Technicolor gerestaureerde editie die in 2009 op het Cannes Filmfestival zijn première beleefde.

 Golden Globe Best Film
 Oscar Beste soundtrack
 Oscar Best Art Direction, Set Decoration and Color

Releasedatum: 16 november

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina