3D al deze zomer beschikbaar

Sony maakt 3D toegankelijk

Als een van de grondleggers van de Blu-ray wil Sony haar positie op de sterk opkomende 3D markt flink verstevigen. Nog deze zomer worden er 3D televisies en Blu-ray spelers op de markt gebracht. Daarnaast worden er ook diensten en gratis content gelanceerd. Volgens Sony zelf zijn er meerdere redenen waarom een consument op korte termijn van 3D thuis zal gaan genieten.

het introductiemodel

Een betaalbaar 3D introductiemodel TV te weten de Bravia HX800 serie. Volgens eigen zeggen wordt dit dé nieuwe standaard voor 3D televisie. Deze, en volgende series, zijn voorzien van High Definition 3D-beeldtechnologie. Deze is gebaseerd op de nieuwst 200Hz technologie voor hoge frame snelheden. Dit resulteert in een Full High Definition 1080p 3D beeld. Verder is er de nieuw ontwikkelde techniek “High Speed Precision”, dit houdt in dat de 3D beelden afzonderlijk naar het linker- en rechter-oog geprojecteerd worden waardoor een realistisch effect ontstaat. De nieuwe reeksen zijn ook voorzien van LED Boost oftewel een optimalisatie van de LED achtergrondverlichting. Tevens is het mogelijk om 2D content als 3D weer te geven middels het Simulated 3D (3D upconversion). Hierbij moeten we wel vermelden dat het resultaat sterk afhankelijk is van de kwaliteit van de bron. De Bravia HX800 modellen zullen na enkele weken worden gevolgd door nog meer 3D televisies zoals de HX900 en LX900 series, welke al eerder zijn aangekondigd.

Gratis 3D games en films

Voor de PS3 worden er vier stereoscopische 3D games uitgebracht via het PlayStation Network, tegelijk met de introductie van de nieuwe Bravia televisies. Deze games zullen exclusief en gratis beschikbaar zijn bij aankoop van een van de nieuwe Bravia 3D modellen. Denk je nu dat je als fervent gamer dan een nieuwe TV moet kopen om aan die 3D spellen te komen? Nee, zodra de nieuwe televisies op de markt zijn kan er een patch gedownload worden voor de game die je al hebt om zo alsnog die game in 3D te kunnen zien of spelen. Voor de gamers onder ons, het betreft trouwens de volgende games: Wipeout HD (volledige 2D game en bepaalde levels kunnen opnieuw gespeeld worden in 3D), PAIN (3 afleveringen in 3D plus een zelfstudie in 2D), Super Stardust HD (volledige 2D game en bepaalde levels kunnen opnieuw gespeeld worden in 3D) en MotorStorm Pacific Drift (3D demo met 1 level). Daarnaast zal er ook de mogelijkheid zijn om te kiezen voor een pakket met daarin twee 3D Blu-ray Films, te weten “Het regent gehaktballen” en “Deep Sea”.

Brillen en spelers

Ja, die heb je wel nodig natuurlijk om 3D optimaal tot zijn recht te laten komen. Sony heeft voor de Active Shutter brillen gekozen. Deze zijn er in verschillende maten en kleuren en zijn zoveel mogelijk af te stellen zodat iedereen er gebruik van kan maken. De batterijen hebben een levensduur van ongeveer 100 uur, genoeg dus voor een lange film- of game-avond. De huidige Sony Blu-ray speler BDP-SA470 is nu al geschikt voor het afspelen van 3D content en zal middels een 3D firmware patch geschikt gemaakt worden voor het afspelen op de nieuwe Bravia HX800 serie en verder. De BDP-S570 zal al in juni op de markt komen en is dan de eerste Somny Blu-ray speler die direct geschikt is voor 3D weergave op de nieuwe televisies. Ook het volledige aanbod van Blu-ray Home Cinema sets zal dit jaar geschikt gemaakt worden voor het nieuwe 3D en later dit jaar wordt er ook een 3D Home Cinema projector uitgebracht, de SXRD 3D.

3D en FIFA World Cup 2010

Voetbalfans, opgelet, Sony en FIFA hebben bevestigd dat alle 25 voetbalwedstrijden in 3D gefilmd zullen worden. Ook zullen de wedstrijden live in 3D worden uitgezonden. Deze uitzendingen zullen op bepaalde locaties in een aantal steden bekeken kunnen worden. Welke dat exact zijn is op het moment van schrijven nog niet bekend. Wel leuk is dat er meer dan 1300 dealers in Europa zijn waar het publiek 3D promotie trailers van alle 25 wedstrijden terug kan kijken op de nieuwe 3D televisies. En het beste nieuws is dan misschien wel Sony Pictures Home Entertainment haar plannen heeft onthuld om later dit jaar de officiële FIFA World Cup film op Blu-ray uit te brengen.

Deze zomer dus genoeg te genieten naast het voetbal, want 3D komt nu echt de huiskamer in.

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  20-04-2010

Tja, behalve 3d films, die zullen nog niet gaan werken in de zomer op de PS3 (en de vraag is uberhaupt of het wel gaat werken)..
Lees meer >

Cosper  |  19-04-2010

Heb de TV's gezien en vond het 3D effect eigenlijk tegenvallen. Doordat het scherm een stuk kleiner is kan er veel minder diepte(3D) in het beeld worden gebrach...
Lees meer >

-Jaap-  |  18-04-2010

Lies sell...:evil:
Lees meer >

Juvefan  |  18-04-2010

'Alle 25 wedstrijden'? Het zijn er 64!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina