3-disc versie Der Untergang uitgesteld

3-disc versie Der Untergang uitgesteld

De 3-disc-special extended edition van Der Untergang is uitgesteld naar december. In plaats hiervan zal eind april tegelijkertijd met de single-disc versie een 2-disc special edition worden uitgebracht met de bioscoopversie van de film plus alle extra features die ook op de 3-disc waren gepland. Het bonusmateriaal bevat: een documentaire, een interview met de regisseur en cast & crew en een b-roll.

De door A-film verkregen toestemming om de extended versie van de film op DVD uit te brengen is vanmorgen geheel onverwachts ingetrokken door de Duitse licentiegever. Een exacte reden is niet opgegeven maar A-film vermoedt dat de Duitse distributeur druk heeft uitgeoefend om de Nederlandse versie geheel hetzelfde te laten zijn als de versie die in Duitsland verkrijgbaar is.

Sinds de bioscooprelease in november 2004 heeft Der Untergang bijna 365 000 bezoekers getrokken en is daarmee een van de best bezochte arthouse-films aller tijden. Momenteel draait de film nog in 22 zalen in Nederland.

Der Untergang gaat over de ondergang van het Derde Rijk en volgt Adolf Hitler in de laatste 12 dagen van de Tweede Wereldoorlog als hij zich met zijn naasten heeft verschanst in zijn bunker in Berlijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

RDV  |  29-04-2005

Volgens het blad Filmvalley is de drie disk versie uitgesteld omdat hij eerst op de Duitse tv wordt uitgezonden.
Lees meer >

Biebs  |  29-04-2005

Goed om weten! Ik ging hem morgen aanschaffen maar wacht ook liever op de 3-disc EE.
Lees meer >

BabaBooey  |  26-04-2005

Vandaar maar Der Untergang 1-disc gekocht. De extra's op de 2-disc klonken nou niet bepaald denderend (wat interviewtjes en een docu, toch?) en hoe mooi het dig...
Lees meer >

Rob Eric Blank  |  26-04-2005

De consument zou veel machtiger zijn als hij deze 1 en 2 disc versies liet liggen. :P Of allemaal massaal de 3 Disc negeren. Ik ga voor de 2 Disc en ik laat...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina