Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 34 van 34 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Phil Neutral Bekijk bericht
    De vraag die ik mij stel bij dit alles is dan de volgende: Is een filmpje op youtube een doorslaggevende maatstaf om over te gaan tot de aanschaf van een televisie?
    Neen. Ook al ben ik van mening dat het op een eenvoudige manier verduidelijking brengt voor onwetenden, dat filmpje is niet doorslaggevend. Dat hetgeen ze verduidelijken wel de doorslag gaf bij mij, had ik al zonder filmpje beslist.

    Sta me toe om dat toch even in twijfel te trekken. De mening van 50 (ik weet niet precies hoeveel het er zijn) specialisten op het gebied van consumentenelectronica weegt bij mij iets zwaarder door dan een filmpje op youtube. Maar misschien zie ik dat helemaal verkeerd.
    Bij mij -en ik kan enkel voor mezelf spreken- weegt de ene niet zwaarder door dan de andere, ik neem het gewoon mee in m'n achterhoofd en zullen mogelijk meespelen bij een keuze, indien ik het zelf effectief ook ervaar.

    Elke persoon die een televisie wenst aan te kopen heeft een verschillend verwachtingspatroon. Bij sommige kopers is het design van een televisie belangrijker dan de beeldkwaliteit. Ik vind dan ook dat je je eigen subjectieve mening best voor jezelf kan houden. Want hoe je het ook draait of keert de aankoop van een televisie wordt heel dikwijls bepaald door factoren die je bij je goedbedoelde raad niet hebt ingecalculeerd. Met als resultaat dat de koper van het toestel dat jij hebt aangeraden niet tevreden is.
    Dat staat als een paal boven water en is -inderdaad- wat ik zonet ook zei. Met dat verschil dat de mening van de professional eveneens gekleurd is om net dezelfde reden. Een niet opdringerige mening kan overigens geen kwaad, zolang je maar verduidelijkt waaróm je voorkeur naar een bepaald model gaat. En ik vind 't wat flauw om mensen die goedbedoelde ervaringen delen af te schilderen als betweters en een geïnteresseerde zich vervolgens laten blind te staren op de vakpers. Dat lijkt me namelijk eveneens geen goed idee.
    Laatst aangepast door Esteban : 29-12-2011 om 21:29

  2. #27

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Martin Z. Bekijk bericht
    Is dat verschil met LCD echt nog zo groot dan?
    Dat scheelt op jaarbasis toch wel een 50,- tot 100,- euro (even ruim genomen) op jaarbasis afhankelijk hoeveel je kijkt en hoe groot het toestel is.

    Maar omdat plasma ook prijsgunstiger in aanschaf is weegt dat echt niet op tegen dat relatief kleine bedrag.

    En helaas laten veel mensen die niets van de technieken afweten zich beïnvloeden door verkopers, en verkopen daarbij het liefst wat zei in de schappen en in het magazijn hebben staan.
    "Oh Mevroum, deze LED is zoooooooooo zuinig, die moet u echt kopen, hahaha" Ik heb ooit verhalen gehoord op een afstand, ik deed bijna in m'n broek.

    En het filmpje is alleen bedoeld om mensen te laten zien en begrijpen hoe de technieken in elkaar zitten
    Laatst aangepast door Roger Weerts : 29-12-2011 om 19:39
    Onze site : www.BillyGates.nl

    LG 50PV350 | Onkyo TX-SR806B | Denon DVD/SACD 1930 | A.C. RYAN PLAYON HD mini | Cisco 8455 DVB HD PVR |
    JBL Northridge E100 | JBL Northridge EC35 | JBL Northridge E80

  3. #28

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Phil Neutral Bekijk bericht
    En de winnaar van de Eisa award voor beste 3D tv gaat dit jaar naar een plas..............oh nee een lcd TV!!!!
    Ennnnnnnnnnnn die heb jij net gekocht ?
    Onze site : www.BillyGates.nl

    LG 50PV350 | Onkyo TX-SR806B | Denon DVD/SACD 1930 | A.C. RYAN PLAYON HD mini | Cisco 8455 DVB HD PVR |
    JBL Northridge E100 | JBL Northridge EC35 | JBL Northridge E80

  4. #29

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roger Weerts Bekijk bericht
    Ennnnnnnnnnnn die heb jij net gekocht ?
    Ik heb hem uiteindelijk niet gekocht! Het toestel krijgt overigens overal zeer goede reviews dus zo slecht zal het apparaat wel niet zijn zeker.

  5. #30

    Standaard

    citaat Esteban : Dat staat als een paal boven water en is -inderdaad- wat ik zonet ook zei. Met dat verschil dat de mening van de professional eveneens gekleurd is om net dezelfde reden. Een niet opdringerige mening kan overigens geen kwaad, zolang je maar verduidelijkt waaróm je voorkeur naar een bepaald model gaat. En ik vind 't wat flauw om mensen die goedbedoelde ervaringen delen af te schilderen als betweters en een geïnteresseerde zich vervolgens laten blind te staren op de vakpers. Dat lijkt me namelijk eveneens geen goed idee.

    Ik had het overigens over " beterweters " en dat is toch nog een nuanceverschil met het woord " betweters " maar dat terzijde.
    Alle meningen zijn overigens gekleurd want een plasmafan zal noooooit of te nimmer toegeven dat de winnaar van een belangrijke 3D award beter is dan zijn of haar plasmatoestel al was het maar om lcd/led af te schilderen als een inferieure technologie. Sommige mensen blijken maar moeilijk kunnen mee te gaan met hun tijd en blijven gewoon leven in het verleden!
    En als de EISA awards niet belangrijk zijn waarom hechten de verschillende fabrikanten hier dan zoveel waarde aan? Ze adverteren in koeien van letters op hun website dat zij deze belangrijke award in de wacht hebben gesleept.

  6. #31

    Standaard

    Een betweter is iemand die het steeds beter denkt te weten. Het nuance-verschil met beterweter ontgaat me dus even, gezien dat in principe geen gebruikelijk woord is en een eerdere zin in dezelfde post eveneens naar de omschrijving van een betweter verwijst. Bon, dat doet weinig ter zake.

    Bij deze wens ik me ook te distantiëren van een zeer kort door de bocht als 'plasmafans' bestempelde groep. Ik heb een plasma om redenen die voor mezelf belangrijk zijn. And that's it. De dag dat er een superieure technologie zich heeft aangeboden, voel ik er niets voor om dat te ontkennen. Waarom zou ik? Integendeel, dan zal ik de eerste zijn om dat te willen ontdekken. Mensen die meer voelen voor een LED of LCD mogen, neen moeten, daar absoluut voor gaan. Wat de vraag omtrent EISA betreft, kan ik me moeilijk voorstellen dat je een deel van het antwoord zelf niet weet. Zo naïef ben je heus niet. En verder herhaal je gewoon wat ik reeds zei omtrent gekleurde meningen, dus ik denk dat we het niet zo oneens zijn als gedacht. Ik geloof dat alle aspecten bij deze aan bod gekomen zijn en het niet nodig is verder in herhaling te vallen, van mijn kant.
    Laatst aangepast door Esteban : 30-12-2011 om 09:28

  7. #32

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Esteban Bekijk bericht
    Een betweter is iemand die het steeds beter denkt te weten. Het nuance-verschil met beterweter ontgaat me dus even, gezien dat in principe geen gebruikelijk woord is en een eerdere zin in dezelfde post eveneens naar de omschrijving van een betweter verwijst. Bon, dat doet weinig ter zake.

    Bij deze wens ik me ook te distantiëren van een zeer kort door de bocht als 'plasmafans' bestempelde groep. Ik heb een plasma om redenen die voor mezelf belangrijk zijn. And that's it. De dag dat er een superieure technologie zich heeft aangeboden, voel ik er niets voor om dat te ontkennen. Waarom zou ik? Integendeel, dan zal ik de eerste zijn om dat te willen ontdekken. Mensen die meer voelen voor een LED of LCD mogen, neen moeten, daar absoluut voor gaan. Wat de vraag omtrent EISA betreft, kan ik me moeilijk voorstellen dat je een deel van het antwoord zelf niet weet. Zo naïef ben je heus niet. En verder herhaal je gewoon wat ik reeds zei omtrent gekleurde meningen, dus ik denk dat we het niet zo oneens zijn als gedacht. Ik geloof dat alle aspecten bij deze aan bod gekomen zijn en het niet nodig is verder in herhaling te vallen, van mijn
    kant.

    Hier kan ik grotendeels mee eens zijn. Ook zou ik mezelf niet willen bestempelen als anti-plasmafan. Sterker nog, ik heb momenteel 3 televisies in huis staan waarvan één plasma en twee full led tv's.
    Dit zal misschien vreemd klinken maar het is wel zo!
    Verder wens ik iedereen een héél tof en filmrijk 2012. Er komen in 2012 heelwat leuke films op de markt dus denk ik dat we met zijn allen een vruchtbaar filmjaar tegemoet gaan!

  8. #33

    Standaard

    Dezelfde wensen terug. En aan dat laatste valt niet te twijfelen ...

  9. #34

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roger Weerts Bekijk bericht
    "Oh Mevroum, deze LED is zoooooooooo zuinig, die moet u echt kopen, hahaha" Ik heb ooit verhalen gehoord op een afstand, ik deed bijna in m'n broek.
    Als er iets is wat voor mij bij de aankoop van een TV volstrekt geen rol speelt is wel het energieverbruik. Ik wil gewoon de beste beeldkwaliteit tegen een schappelijke prijs. En dan kom je gewoon bij plasma uit. De betere LCD/LED TV's met een vergelijkbare uitrusting en beeldformaat zijn vaak een factor 1,5 tot 2 duurder. Je koopt toch ook geen auto van een bepaald merk vanwege de vermeende hogere inruilwaarde t.o.v. een ander merk? Een auto is toch geen beleggingsobject?

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •