Recente artikelen

Laatste reacties

Bambi  |  10-04-2017

Nee hoor. Ik vatte het niet op als kritiek. En ik had nog tijd zat om dat aan te passen en had daar dus over nagedacht. Dat jou dat opvalt, vind ik juist grappi...
Lees meer >

rvvnr1  |  08-04-2017

Het lijkt zelfs of de beeldkwaliteit voor BR een stukkie beter is. Dat las ik ook al op andere fora. Zou je misschien een bron kunnen geven? Ben wel benieuwd.
Lees meer >

Mark van L.  |  07-04-2017

Da's mooi, gelijk ff checken. Thanks. Het lijkt zelfs of de beeldkwaliteit voor BR een stukkie beter is. Dat las ik ook al op andere fora.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  07-04-2017

Vandaag of morgen nieuwe Firmware. En de nieuwe app is inmiddels beschikbaar voor 20x. Da's mooi, gelijk ff checken. Thanks.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Deel deze pagina

Hardware review: OPPO UDP 203 UHD Blu-ray Discspeler

 cover

De OPPO UDP 203 UHD Blu-ray Discspeler


OPPO is voor velen nog best een onbekende naam, maar ze maken al enkele jaren hele bijzondere en alom geprezen DVD- en BDspelers en koptelefoons. Als je jezelf serieus nam als homecinema-liefhebber en een goede speler wilde die zich kon meten aan de duurste, maar wel een stuk minder kostte, dan kwam je snel uit bij OPPO. Maar de speler is niet zomaar in de winkel te koop. Hij is in Nederland voornamelijk online te bestellen bij onder andere de officiële Nederlandse OPPO-dealer, JVB Digital. Dan kom je meteen op een andere naam die je als film- en homecinema-liefhebber al langer en veelvuldig hoort. Nu ben ik uitermate tevreden over mijn OPPO BDP-93EU die ik een aantal jaar geleden kocht bij JVB, maar had toch een ‘probleem’; hij speelt geen UHD BD’s en ik heb een 4K-scherm en stiekem toch al wat titels. De eerste UHD BD-spelers heb ik gelukkig kunnen laten voor wat het was en tot mijn vreugde werd mijn geduld niet langer op de proef gesteld. Want hij is er! De OPPO UDP-203 UHD Blu-ray Discspeler.

Ultra High Definition Blu-ray Disc

De Ultra HD Blu-ray Disc (ook wel UHD BD genoemd) is de opvolger van de Blu-ray Disc. Deze nieuwe schijf maakt het mogelijk om 4K-content (3840 x 2160), 10 bits kleurdiepte of hoger, het Rec. 2020-kleurenpalet en HDR (10) af te spelen. De nieuwe schijf vergt echter wel een nieuwe discspeler met het liefst HDMI 2.0 en HDCP 2.2, en uiteraard een ondersteunende UHD-televisie, want niet elke 4K-televisie is zomaar geschikt.

Unboxing

De speler zit in een degelijke verpakking, maar als je de doos eenmaal opendoet straalt direct een foto-inleg je tegemoet. Uiteraard met overtuigende teksten en illustraties om je verse aankoop nog eens in het juiste perspectief te zetten. Daaronder zit verpakt een luxe OPPO-tas van gerecycled textiel waar het apparaat letterlijk in zit. In een zwart doosje vind je de afstandsbediening (met batterijen), een anderhalve meter lange HDMI-kabel en een stroomkabel. Bij het apparaat zit een ‘echte’ handleiding. Dit is zeer netjes, want tegenwoordig word je meestal naar het internet verwezen. Het betreft wel de Engelstalige-versie, maar het is een heel boekwerk geworden en zit in een afsluitbaar plastiek hoesje. De presentatie van de verpakking is dus echt dik in orde! Eenmaal uitgepakt voel je direct dat het om een bijzondere speler gaat. Het apparaat is groot en best zwaar. Voorzien van een luxe frontafwerking van zwart geborsteld aluminium en een stijve metalen behuizing met vergulden aansluitingen. De zilverkleurige pootjes maken de high-end uitstraling compleet. De ietwat grote afstandsbediening heeft een luxe uitstraling met prettige ronde knoppen die oplichten als je het apparaat oppakt. Eerste indruk, we hebben hier te maken met een zeer fraai vormgegeven en heel degelijk gebouwd stukje techniek.

Aansluitingen

De voorzijde heeft een USB-ingang zodat je makkelijk en snel iets via de OPPO kunt afspelen. Aan de achterzijde is het apparaat voorzien van twee HDMI-uitgangen, waarvan één HDMI 2.0a met HDCP 2.2 om rechtstreeks op een UHD-televisie aan te sluiten. De tweede is beperkt tot audio-only en HDMI 1.4. Deze kan gebruikt worden als de receiver niet de juiste HDMI-variant ondersteunt en alleen het geluid hoeft weer te geven. Het apparaat heeft ook een HDMI 2.0-ingang waar je een (UHD-) apparaat op kunt aansluiten, maar ondersteunt geen HDR. Daarnaast is het apparaat voorzien een optische- en coaxiale-uitgang. Ook is er een volledige set analoge 7.1-cinch-aansluitingen aanwezig waarmee je op ‘oudere’ receivers toch van een hogere audiokwaliteit kunt genieten. Het apparaat heeft ook nog twee USB 3.0-aansluitingen aan de achterzijde. Uiteraard een ethernet-aansluiting, maar het apparaat kan ook draadloos met het internet verbonden worden. Verder rest nog een RS-232-poort voor externe IP-bediening, enkele triggers en een backpanel IR-sensor-aansluiting.  

Het loopwerk

Bij het inschakelen van de speler merk je gelijk dat hij stil is. Er zit namelijk geen actieve koeling in. Omdat het apparaat ruim bemeten en opgebouwd is zal warmteontwikkeling zelden een probleem zijn. Voor het loopwerk van de speler heeft men een nieuwe techniek ontwikkeld genaamd: High Precision Disc Loader. Een systeem waardoor de schijfjes veel sneller laden. Een nieuw geoptimaliseerd mechanisch lasersysteem met verbeterde foutdetectie moet de stabiliteit verder verbeteren.

Lees hier verder over de beeld- en geluidskwaliteit

|  Introductie  |  Beeld- en geluidskwaliteit  |  Conclusie en specificaties  |

Deel deze pagina

Lees meer